Anssi Kelan keikka sai yllättävän käänteen: Kitarasta irtosi kaula

25.01.2016 11:24 - Anna Hopi

Laulaja Anssi Kela vetää keikkansa täysillä, ja talvisessa ilmastossa se näkyy soittimissakin.

Moni on puhunut pidempään siitä, miten intensiivinen ja vauhdikas meno on Anssi Kelan keikoilla. Nyt meno on äitynyt jo niin rajuksi, että soittimetkin ovat vaarassa.

- Kävi sellainen tapaus eilen, että kitarasta irtosi kesken keikan kaula. Ei se kaula ihan käteen jäänyt, mutta irtosi liitoksistaan. Kielet nousivat korkealle ja vire meni siinä. Piti vaihtaa kesken keikan kitaraa, mutta se on vanha sotaratsu jo vuodelta -57, ja se ei enää tykkää Suomen talvista, koska viime vuonna kävi sama juttu. En tiedä, pitäisikö se päästää jo eläkkeelle, pitää vähän katsella, kertoi Kela Iskelmälle.

Voiko kitaran kohtalosta syyttää pelkästään ilmastoa, vai voiko osasyy olla myös rajussa meiningissä?

- Kyllä ne keikat tietyllä tavalla on rajuja. Ei niiden pitäisi olla ihan noin rajuja, kyllä kitaran se pitäisi kestää. Se on ilmastoon liittyvä ongelma, kun tähän aikaan vuodesta on niin kuivaa.

Kela ei ryhtyisi perinteeseen rock-kliseeseen, jossa kitara lyödään keikan aikana tuusan nuuskaksi. Hän arvostaa liikaa soittimiaan ryhtyäkseen moiseen.

- Yritän pitää soittimet kunnossa, mutta en säästele niitä. Tämäkin kitara on harvinainen soitin ja moni varmaan pitäisi sitä vitriinissä, mutta minulla se on ollut kokoajan keikoilla. kitarat ovat työkaluja ja ne tykkäävät, kun niitä soitetaan.
Katso koko haastattely yltä.

Kilpailut

Uusimmat