Ex-koulukiusaaja pyysi naista treffeille - kirjoitti koskettavan viestin: "Olen täysin eri ihminen"

08.12.2014 12:46 - Anna Hopi

Koulukiusatuksi tuleminen muuttaa kenen tahansa minäkuvaa. Joskus entiset koulukiusaajat tuntevat sydämessää piston ja lähestyvät uhria myöhemmin elämässä - aikuisina.

Louisa Manning koki varsin erilaisen kohtalon - häntä entinen koulukiusaaja pyysi treffeille vuosien jälkeen. Yläasteella luokkatoverit kutsuivat naista karvaiseksi, rumaksi ja miespedoksi. Kuukausien jatkuva piina ja loukkaaminen saivat Manningin sairastumaan syömishäiriöön ja ahdistukseen.

Häntä piinasi myös huono itsetunto pitkään, minkä parantumisen eteen nainen joutui näkemään vaivaa. Koulun sponsoroimassa tapahtumassa Manning esiteltiin uudestaan miehelle, joka teki hänen lapsuudestaan helvettiä. Vielä enemmän hän hämmästyi, kun kiusaaja kysyi häntä ulos.

- Olin todella harmissani, kun hän pyysi minua ulos. Se teki minut vihaiseksi. Nyt olen viehättävä ja hän haluaa heti hypätä sänkyyn kanssani, kertoi Manning Buzzfeedille.

Manning halusi opettaa kiusaajalle läksyn. Hän sovi päivällistreffit ja ja ilmestyi paikalle myöhässä antaakseen tarjoilijan välittää kiusaajalle vanhan valokuvan ja viestin. Niiden jälkeen hän teki miehelle oharit ja katosi paikalta.

Kuvassa Louisa oli 12-vuotias.
Viesti on alhaalla vapaasti suomennettuna:

"Hei!

Anteeksi, etten voi viettää iltaa kanssasi tänään.

Muistatko 8-vuotiaana, kun olin lihava ja pilkkasit minua painostani? Etkö? Minä muistan. Vietin seuraavat kolme vuotta syömällä vähemmän kuin omenan päivässä. Joten olen päättänyt, etten tule päivälliselle kanssasi.

Muistatko, kun pilkkasit yhteenkasvaneita kulmakarvojani? Karvaiset jalkani olivat sinusta ällöttävät? Muistatko, kun kutsuitte minua kavereidenne kanssa kolme vuotta putkeen miespedoksi? Ehkä et muista, koska et tiennyt, että kahdeksan vuotta myöhemmin olen niin hemaisevan näköinen, että kohtelet minua ihmisenä.

Lähetän sinulle kuvan muistutuksena. Ensi kerran, kun ajattelet minua, ajattele kuvan tyttöä, koska hän on se, joka juuri teki sinulle oharit.

Louisa."


Manning julkaisi viestin ja kuvan Facebookiin ja sai kiusaajalta yllättävän anteeksipyynnön. Mies kertoi halunneensa ystävystyä ja kertoi olevansa pahoillaan.

"En syytä sinua siitä, että teit oharit. En voi muuttaa sitä, kuka olin kahdeksan vuotta sitten, enkä loukkaa älykkyyttäsi teeskentelemällä, ettei sitä tapahtunut. Toivottavasti uskot kun sanon, että olen täysin eri ihminen kuin silloin.

Voin vain pyytää anteeksi ja toivottaa sinulla kaikkea hyvä. Ehkä en kuule sinusta enää, mutta tarkoitan sitä kun sanon, että toivon sinulle menestystä, jonka ansaitset."

Tuon kokemuksen jälkeen Manning kertoi olevansa valmis hyväksymään itsensä sellaisenaan ja siirtymään eteenpäin lapsuudenkokemuksista.

Lähde: Buzzfeed.

 

 

Kerroimme äskettäin tositilanteesta, jossa kahvilan työntekijä puolusti kiusatuksi tullutta kehitysvammaista henkilöä muiden asiakkaiden törkeältä käytökseltä. Tapaus nousi esille Suomen mediassa ja sosiaalisessa mediassa. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat