Ilkka Alanko yllätti: "Räppäsin Neljän Ruusun keikoilla"

17.12.2014 10:12 - Anna Hopi

Neljä Ruusua työstää parhaillaan uutta levyään, joka julkaistaan 20. helmikuuta 2015. Sininen sunnuntai -single tuli jo ulos, jonka jälkeen solisti Ilkka Alanko äityi muun muassa pohtimaan, mikä bändissä sytyttää kanssa vuosi toisensa jälkeen.

Vielä nimeämätön uusi albumi on työstössä. Millaisia kappaleita on tulossa?

- No se on aina vähän henkimaailman juttuja. Jokainen biisi on oma maailmansa. Siellä on taas yksitoista uutta biisiä, joissa on oma raporttinsa ja fiiliksensä ja maisemansa. Siellä on kaikenlaista, paljon tunnelmointia ja ripaus tanssittavuutta, jota meillä oli 90-luvun alussa. Oikeastaan enemmän sellaista, sanotaanko Tie ajatuksiin -referenssinä, kertoi Ilkka Alanko Iskelmälle.

Miehellä oli varma vastaus siihen, mikä Neljässä Ruusussa vetoaa suureen yleisöön.

- Ollaan tällaisia vannoutuneita popmusiikin ystäviä ja tehdään juuri sellaista musiikkia, jota me itsekin halutaan kuunnella. Ja se aika usein on natsannut yleiseen makuun, että biisit on päätyneet radioaalloille. Kyllähän se juuri bändiä kiinnostaa. Haluan, että alatte soittaa Sininen sunnuntai -biisiä, koska se on mahtava.

Neljän Ruusun uudella levyllä tuottajana häärii Mikko Tamminen alias räppäämisestään tunnettu Setä Tamu. Tästä puhuttaessa Alangolta lipsahtaa paljastus.

- Ai että meikäläinen räppäisi? Se olisi vaan parempi, jos laulaisin, koska mun räppäämisestä ei tule mitään. Meillä oli viime levyllä biisi Toiset saa, jossa oli fiittaamassa Haloo Helsingin Elli, joka räppäsi meidän biisissä. Hän ei tietenkään ollut meidän keikoilla mukana ja jouduin räppäämään ne osuudet.

- Siinä loppui aina ilma kesken. Kysyin, että voisko joku muu bändistä räpätä osuudet, mutta kaikki kieltäytyivät ja se jäi mun harteille. Olisi kyllä hauskaa, että menisin räppärin levylle fiittaamaan laulajana, koska yleensä ne on kuulaita mimmiääniä, ja tällainen baritoniääni voisi olla siihen hyvää vaihtelua.

 

Katso täältä Neljän Ruusun uusi musiikkivideo Sininen sunnuntai.

Kilpailut

Uusimmat