Kari Tapion karisman salaisuus: "Ei peitellyt ongelmiaan"

24.11.2015 14:36 - Anna Hopi

Mikä Kari Tapiossa on koskettanut ihmisiä syvästi?

Miten oma poika, manageri Joona Jalkanen kiteyttäisi kuuluisan, edesmenneen isänsä karisman?

- Sitä on vaikeaa selittää yksiselitteisesti, mistä on kyse. Kun isä pääsi suosioon, hän on ollut aina rehellinen kaikista ongelmistaan. Me suomalaiset osaamme samaistua sellaiseen hahmoon hyvin. On hyvä, ettei hän ole liian täydellinen, vaikka onkin iso julkkishahmo, pohtii manageripoika Joona Jalkanen Iskelmän haastattelussa.

Kari Tapio ei esimerkiksi salaillut sitä, että hänellä oli ongelmia alkoholin kanssa. Kun asiasta kertoi suoraan, ihmiset suhtautuivat siihen ymmärtäväisesti.

- Hän ajatteli, että asioilla on tapana järjestyä. Kari Tapiossa on samoja piirteitä kuin suurimmassa osassa meistä. Suurin haloo nousee aina siitä, jos tekemisiään yrittää peitellä. Olen itsekin saanut sellaisen kasvatuksen, että asioista pitää puhua suoraan.

"Kari Tapiolla oli loistava huumorintaju"

Kuuluisa musiikkilegenda omasi myös hurtin huumorintajun, jolla sai lähellään olevat ihmiset nauramaan.

- Minun on tänäkin päivänä ikävä isän huumoria. Hänellä oli hyvä tilannehuumori. Kari Tapio pystyi ottamaan jonkun maneerin ja antamaan sille lempinimen.

Suuri yleisö muistaa Kari Tapion erityisesti hänen musiikkinsa kautta. Miehen repertuaarista on jäänytkin monta ikivihreää hittiä, kuten vaikka kappale Olen suomalainen.

- Hänen laulusoundinsa on ykkönen täällä. Se vain parani vuosien karttuessa.

Kilpailut

Uusimmat