Käytä ylikypsät hedelmät hyödyksi - 5 loistavaa tapaa

31.07.2015 10:24 - Reetta Haverinen

Vaikka hedelmät olisivatkin ehtineet kypsyä hieman liikaa, ei niitä silti tarvitse heittää pois.

Hedelmäkorin pohjalla seilaavat tummuneet banaanit ja lähes muusautumiskunnossa olevat nektariinit ja päärynät täytyy harmittavan usein nakata suoraan biojätesankoon.

Vaikka hedelmiä kannattaakin kerralla ostaa suurempi satsi, on harmittavaa, että viimeiset yksilöt banaanitertusta tai nektariinirasiasta ehtivät nähdä parhaimmat päivänsä, ennen kuin niiden makeista aromeista ehtii kunnolla nauttia.

Älä kuitenkaan täytä kompostiasi hedelmäkorin tummanpuhuvilla yksiköillä, sillä voit käyttää niitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

1. Smoothiet ja mehut

Pehmeät ja ylikypsät hedelmät sopivat erinomaisesti mehuihin, pirtelöihin ja smoothie-juomiin.

2. Pakastetut hedelmäkuutiot

Varsinkin mango, banaani ja persikka sopivat loistavasti pakastimeen. Nämä jäiset hedelmäherkut lyövät laudalta melkein jäätelönkin!

3. Leivät ja muffinit

Muusatut hedelmät tuovat mukavasti makua muffineihin ja leivonnaisiin. Soseutetut hedelmät käyvät hyvin myös sämpylä- ja leipätaikinoiden joukkoon - kokeile vaikka!

4. Hillot, soseet ja kompotit

Valmista kypsistä hedelmistä erilaisia makeita lisukkeita. Esimerkiksi omenoista tai persikoista syntyy helposti herkullista sosetta, jonka voi vaikka purkittaa ja pakastaa.

5. Mausta juomia ja drinkkejä

Ylikypsät hedelmät käyvät oivasti booleihin ja drinkkeihin. Voit myös pilkkoa omenaa jäävesikannuun tai viipaloida nektariinia ja mangoa sangrian joukkoon.

 

Lähde: Today


Uutinen on julkaistu myös Voicen nettisivuilla. Voice ja Iskelmä kuuluvat molemmat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat