Lauri Tähkän Morsian-single julki - kuuntele täältä

22.04.2016 09:35 - Anna Hopi

Tähkän Morsian-kappale on aiheuttanut supinaa jo ennen sen julkaisua.

Lauri Tähkä palaa parrasvaloihin tänään julkaistulla Morsian-singlellä. Jukka Immosen tuottama kappale esittelee uutta ”Tähkäsoundia” 2016”.

- Kappaleen tekoprosessi oli tyypillinen, miten mun tapa on tehdä musiikkia. Yhtäkkiä pulpahtaa joku sävel tai sanaparsi esiin. Yhtenä aamuna kaksi kesää sitten minulla alkoi päässä soida "jos tulevana kesänä olisit mun morsian" ja lauloin sen ensi kertaa nauhalle. Se tuli ehkä siitä, että ystäväpariskunta oli vauhkonnut naimisiinmenoaan vuoden ja he valmistelivat häitään, muistelee Tähkä Iskelmälle.

- Ihailin jotenkin heidän suunnatonta valmistautumista ja rakkautta, mikä siihen liittyi. Näin joskus morsiuspuvun roikkuvan heidän talollaan henkarilla. Katselin sitä pukua ja kun se ei ole kenenkään yllä, tajusin miten paljon symboliikkaa pukuun liittyi.

"Voisihan olla niinkin, että menisin naimisiin"

Lauri Tähkä käytti samaa symboliikkaa hyväkseen ennen Morsian-kappaleen julkaisu. Hän jakoi Facebookissa kuvan, jossa oli päivämäärä 22.4. ja morsiuspuku. Se herätti monissa spekulaatiota siitä, onko mies menossa itse naimisiin.

- Siitä aiheutui mielenkiintoista vihjailua. Luulen, että fanini hoksasivat, että tämä oli Laten läppä. Jotkut onnittelivat morsianta. Morsiusmekon näkeminen herätti idean, että siitä voisi pistää koko rummutuksen pystyyn. Se oli huumoria, jonka ihmiset aika hyvin tajusivat, kommentoi Tähkä.

- Supinaa oli kaikenmoista. Milloin se oli Milla, meidän pianisti, kenen kanssa menin naimisiin ja milloin joku toinen. Onnitteluja tuli, kiitos vain siitä! Tekemiseeni liittyy hyväntahtoisuus ja ilo - ja niin myös tähän tempaukseen. Eiväthän ihmiset loppukädessä tiedä, miten elän. Voisihan niin ollakin, että menisin naimisiin.

Kappale soi Iskelmän taajuudella tänään kerran tunnissa.

Kuuntele kappale alta.

 

 

Kilpailut

Uusimmat