Luo joulutunnelma tuoksuin - katso 3 parasta ohjetta!

16.12.2014 11:02 - Henna Koste

Joulu on upea juhla, kun koti tuoksuu piparkakuilta, kanelilta ja havuilta.

Kuukauden päivät kuluvat taas hurinalla, ja aatto on täällä ennen kuin huomaammekaan. Jos joulusiivous on vielä vaiheessa ja juhlatunnelma hukassa, viritä joulun tuoksu kotiisi.

Jouluinen huonetuoksu

1 omena
appelsiinin kuoret
10-15 kuivattua neilikkaa
2 kanelitankoa

Laita ainekset veden sekaan kattilaan ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes aromit tulevat esiin. Säilö seos kauniiseen purkkiin.

Ainesosien kanssa ei tarvitse olla turhan tiukkapipoinen. Jos joku näistä ei miellytä, korvaa se jollain toisella, joka tuo sinulle mieleen joulun.

Havuja!

Vaikka päivittäinen kuusen neulasten imuroiminen ei innosta, saatat silti kaivata aidon kuusen tuoksua. Tee havun tuoksuinen seos, edeltävän ohjeen tapaan.

Lisää mieltymystesi mukaan neulasten sekaan muskottipähkinää, rosmariinia tai kanelia.

Tuoksuvat käpykoristeet

Myös käpyjen tuoksu kuuluu juhlakauteen.

Kerää kävyt. Huuhtele lika pois ja anna kuivua. Tee mieleisestäsi eteerisestä öljystä (luontaistuotekaupat ovat pullollaan sesonkituoksuja) ja vedestä seos suihkepulloon. Laita kävyt pussiin ja suihkuta tuoksuseosta niin, että kaikki kävyt saavat osansa. Ravista pussia ja suihkauta tuoksua vielä kertaalleen pussiin. Sulje pussi.

Parhaimman lopputuloksen saat, kun maltat antaa tuoksun hautua jouluun asti. Kävyistä saat suloisia kuusenkoristeita kiepauttamalla juuttinarua tai ohutta pitsinauhaa ripustamista varten.

Lähde: Good housekeeping



Lauri Tähkä kertoi meille äskettäin joululevystään. Mikä sai tähden levyttämään joululauluja tosimielellä? Lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat