Millainen on sinun pikkujoulupersoonasi? Katso työpaikkasi yleisimmät tyypit

01.12.2014 10:40 - Anna Hopi

Firman pikkujouluissa ihmisestä otetaan mittaa kunnolla. Sopiva annos alkoholia veressä kertoo jo enemmän siitä, millaisesta persoonasta on kyse.

Moni tietää, että firman pikkujoulut ovat varsin värikkäitä tapahtumia, joissa voi sattua ja tapahtua mitä vain. Usein juhlakansan joukosta löytyy ainakin yksi Sportti-Sirpa tai tyypillinen Olut-Outi. Löytyykö sinunkin työpaikaltasi joku seuraavista pikkujoulutyypeistä?

Muista, että kuvaukset on kirjoitettu humoristisella otteella, eikä niitä tule ottaa liian vakavasti.

Margarita-Mirja

Mirja on firman nuorikko ja viettää yleensä ensimmäisiä pikkujoulujaan työtiimin mukana. Mirja on pukeutunut tyylikkäästi, ja hän on aloitellut parilla skumppalasillisella ennen juhlapaikalle saapumista. Pikkujouluissa Mirja aloittaa sivistyneesti muutamalla mansikkamargaritalla. Loppuillasta käy kuitenkin niin, että firman miesten tarjoamien fisujen ja jallusnapsien jälkeen Mirja joutuu lähtemään kotiin ennen valomerkkiä, kun korkkarikävely alkaa tuottaa liikaa vaikeuksia. Seuraavana päivänä ainoat muistot pikkujouluista ovat kipeä pää, katkennut korko, revenneet sukkahousut ja kadonnut iPhone.

Nollaaja-Niina

Niina on luultavasti ollut firman kirjoilla jo jonkin aikaa. Kaikki tietävät, että pikkujouluissa Niina nollaa - ja kunnolla. Juhlapaikalle Niina saapuu tuhdissa pohjakunnossa. Illan mittaan hän ottaa ilon irti avoimesta firman piikistä. Niinalle kelpaa juomaksi kaikki viskistä päärynäsiideriin - kunhan siinä vain on alkoholia. Niina lähtee paikalta viimeisten joukossa, ja jos joku ehdottaa jatkoja, on Niina varmasti menossa mukana! Seuraavalla viikolla firman taukohuoneessa pudistellaan taas kerran päätä Niinan juhlinnalle, mutta pikkujoulun tapahtumat unohtuvat jo parin päivän kuluessa. Niinan uusia edesottamuksia saadaan odotella jännityksellä taas seuraavaan vuoteen.

Kohtuus-Kaisa

Kaisa saapuu paikalle tyylikkäästi pikkumustassa tai jakkupuvussa, ja hän nauttii ruuan kanssa pari lasia viiniä. Pientä humaltumista on illan mittaan havaittavissa, mutta hystreeristä hihittelyä ja pientä horjahtelua lukuunottamatta Kaisa ei yleensä aiheuta juhlapaikalla sen suurempaa sirkusta. Kaisa lähtee kotiin pian puolen yön jälkeen ja harmittelee töissä seuraavalla viikolla sitä, kuinka tuli nautittua muutama lasi liikaa chardonnayta.

Konjakki-Kaija

Kaija on ollut firman kirjoilla jo iät ja ajat. Eläkeikä lähestyy, mutta Kaijan menoa se ei hidasta. Pikkujouluissa Kaija saattaa nauttia lasin viiniä ja kahvin kanssa konjakkia. Juttu luistaa, ja Kaija rohkaistuu kertomaan tarinoita vuosien takaa sitä innokkaammin, mitä pidemmälle ilta etenee. Kaija on koko illan hyväntuulinen ja lähtee pikkujouluista hyvissä ajoin kotiin yöunille. 

Sportti-Sirpa

Sirpa saapuu paikalle hieman myöhässä, sillä hänen piti ehtiä käydä suihkussa astangajoogan jälkeen. Juhlissa Sirpa juo soodavettä ja nauttii alkoholia ainoastaan alkumaljan verran. Ruokalistalta Sirpa valikoi broileria ja raikasta salaattia. Jälkiruokana toimii tuplaespresso ja sitruunasorbetti. Juhlapaikalta Sirpa liukenee jo hyvissä ajoin, sillä hänen täytyy olla aamulla skarppina lähdössä BodyPump-tunnille kello 9.00. 

Olut-Outi

Outi ottaa pikkujouluissa reilusti, mutta hänen viinapäänsä on vertaansa vailla. Firman miesten kanssa menee tuoppi jos toinenkin, eikä Outin kunnosta voi päätellä, onko hän juonut yhden vai yksitoista hanaolutta. Karaokessa Outi saattaa intoutua laulamaan lempibiisinsä tai tanssimaan letkajenkkaa firman naisten kanssa, mutta konflikteja tämä nainen ei koskaan aiheuta. Outin kanssa tulevat kaikki toimeen.

 

 

Miten mies onnistuu ostamaan naiselle sopivan joululahjan? Katso ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat