Mitä päätöstä kadut eniten 10 vuoden päästä? Ole rehellinen itsellesi

27.01.2016 13:18 - Eeva Rajala

Negatiivisten ihmisten ympäröimänä oleminen voi pilata ihmiseltä monta vuotta.

Jokainen haluaa elää onnellisena. Onnellisuus saattaa kuitenkin tulla elämää niin sanotusti sivutuotteena, kun onnellisuuden antaa tulla ilman pakottamista.

Omaan tulevaan onnellisuuteen voi vaikuttaa merkittävästi omilla päätöksillään. Jotkut yksinkertasilta tuntuvat päätökset voivat määrittää suurestikin, millaista elämästäsi tulee. Alla on lista päätöksistä, joita saatat katua jo kuukauden tai vasta vuosien kuluttua.

Päätät olla joku toinen kuin olet

Sinä olet sinä, etkä kukaan muu. Ymmärrä, että kaikki tekevät virheitä, mutta kaikilla on myös olemassa rajaton potentiaali rakkaudelle ja kasvulle. Jos tuntuu, ettet riitä mihinkään, kannattaa vaihtaa mittanauhaa, jolla tällaiseen päätelmään on tullut. Sinun ei tarvitse olla täydellinen, jotta voisit olla hyvä ihminen. Älä pelkää olla oma itsesi. Usein käy niin, että kun yritämme huijata toisia, huijaamme vain itseämme.

Päätät antaa muiden määrittää sinua

Neuvoja kannattaa toki aina kuunnella, mutta rajansa kaikella. Sinä olet ainoa, jolla on kaikki kokemukset omasta elämästäsi, joten sinä olet samalla paras henkilö tekemään päätökset, jotka ovat parhaita sinun kohdallasi. Joskus me vähättelemme omia neuvojamme, joten kannattaa kuunnella niitä henkilöitä, joita arvostaa. Loppupeleissä sinä olet vastuussa kaikista päätöksistäsi, joten pohdi päätöksiäsi huolella. 

Päätät olla piittaamatta

Ole kiinnostunut kaikesta, mikä vähänkin liittyy omaan elämääsi. Ole tietoinen kaikesta ja käytä saamaasi tietoa oikein.

Päätät pitää negatiiviset ihmiset elämässäsi

Pidä huoli, ettet annan oman onnettoman olosi olla "ystäviesi" onnellisuuden sivutuote. Jos elämästäsi löytyy ihmisiä, jotka eivät arvosta sinua yhtä paljon kuin sinä arvostat heitä, kyseenalaista päätöksesi pitää heidät elämässäsi. Miksi he ovat elämässäsi? Ihmiset ympärilläsi pitäisi auttaa sinua kasvamaan ja saavuttamaan uusia asioita, ei riistämään sinulta mahdollisuutesi onneen.

Päätät vältellä henkilökohtaista kasvua

Silloin, kun taivaanrannassa näkyy mahdollisuus omaan henkilökohtaiseen kasvuun ihmisenä, nappaa mahdollisuudesta kiinni. Voi olla, että saatat tuntea olosi uhatuksi, sillä olet jo kauan ollut omien tapojesi orja. Sinulla on mahdollisuus tehdä muutos elämässäsi aktiivisesti. Voit jäädä myös odottelemaan, josko universumi työntää sinua oikeaan suuntaan, mutta kumpi kannattaa tehdä?

Päätät luovuttaa

Älä koskaan anna periksi, äläkä koskaan luovuta. Poista nämä kaksi asiaa sanavarastosta ja mahdollisuuksistasi. Tämä ei tarkoita, ettetkö voisi tehdä kompromisseja tai pitää taukoa. Tauon pitäminen auttaa sinua näkemään, milloin maailmasi on muutoksen vallassa ja milloin kannattaa tehdä omat siirtonsa.

Päätät peittää omat tunteesi

Ole aito ja rehellinen itsesi sekä yksityiselämässäsi että työpaikalla. Elämästä tulee niin paljon helpompaa ja pystyt nukkumaan yösi ilman oman tunnon tuskia. Älä pelkää esittää mielipiteitäsi, sillä niitä ei ole toisilla, vain sinulla. Kun puhut suoraan sydämestäsi, huomaat, etteivät valheet auta sinua mihinkään, ne pelkästään kahlitsevat.

Päätät, ettet osaa päättää

Jos parhaillaan olet tällaisessa tilanteessa, pidä tauko ja hengitä syvään muutaman kerran. Analysoi paikka, missä olet ja mitä olet tekemässä, ja sitten teet päätökset että joko jatkat tai et jatka. Sinulle on voinut jäädä tietynlainen rutiini päälle, etkä välttämättä osaa tehdä päätöksiä, sillä jollain oudolla tavalla pelkäät, mitä päätös saa aikaa. Muista, että päätöksen tekeminen - olkoon se mihin tahansa suuntaan - on parempi kaikkien osapuolten kannalta.

Päätät olla laiska

Kannattaa kysyä itseltäsi, onko sinulla hyvä syy elää laiskasti? Mitä sinä haluaisit tehdä elämässäsi? Kirjoita nämä asiat paperille, ja tarkastele vastauksiasi. Vieläkö laiskottaa? Saatat jopa kokea huonoa omaatuntoa, kun et esimerkiksi auta kotona tarpeeksi tai et ollenkaan. Millaisen kuvan haluat itsestäsi oikein antaa?

Päätät kulkea oikopolkuja

Tämä ei tarkoita sitä, että aina pitäisi vain kärsiä, mutta matka on joskus tärkeämpi kuin perille pääsy. Ihminen usein vastaa myöntävästi sellaisen vaihtoehdon edessä, mikä vaatii vähiten töitä. Mitä jos esimerkiksi alituisen listojen kirjoittamisen sijasta vain alkaisitkin tehdä asioita. Usein asiat vain saattavat jäädä listalle. Tai mitä jos haet haluamaasi työtä sen sijaan, että odotat että sinua haetaan kotoa töihin.

 

Lähde: The Spirit Science

Kilpailut

Uusimmat