Oletko aviomiehellesi kuin toinen äiti? 4 merkkiä kielii liiasta huolehtimisesta

10.12.2014 09:45 - Linda Arponen

Joskus nainen äityy huolehtimaan omasta kumppanistaan liikaakin niin, että suhtautuminen mieheen muuttuu enemmän äidilliseksi.

Parisuhteessa on tarkoitus tehdä yhteistyötä ja elää samalla aaltopituudella. Tilanne voi kuitenkin muuttua ongelmalliseksi, mikäli huomaat alkavasi muistuttaa enemmänkin miehesi äitiä kuin puolisoa.

Mikäli huomaat itsessäsi seuraavia merkkejä, voi olla, että sinusta on kovaa vauhtia tulossa miehesi toinen äiti.

Kysyt asioita useammin kuin kaksi kertaa

Kysyt asiaa yhden kerran ja sen jälkeen vielä toisen kerran muistutukseksi. Jos kysyt samaa asiaa vielä uudelleen, alat muuttua nalkuttajaksi. Hän luultavasti kuuli kysymyksesi ensimmäisillä kerroilla, mutta ei ole vielä ehtinyt täyttää toivettasi. Älä muutu tässä tilanteessa lapseensa pettyneeksi vanhemmaksi, vaan lähesty miestäsi kuten puolisoa vaikkapa kysyen, että onko kaikki hyvin.

Yrität hallita hänen käyttäytymistään

Syy voi olla toki hyvä, kuten pyyntö lopettaa tupakoiminen, mutta miehesi on aikuinen, joka osaa tehdä omat päätöksensä, olivat ne sitten hyviä tai huonoja. Jos huomaat jatkuvasti kyseenalaistavasi hänen valintojaan, mieti asiaa omalta kannaltasi. Jos hän polttaa kaksi tupakka-askia päivässä, voitko elää asian kanssa? Jos vastaus on kyllä, ala siis elämään sen kanssa. Jos vastaus on ei, on ehkä aika vaihtaa mieheen, jonka päivittäiset valinnat eivät muuta sinua huolestuneeksi äidiksi.

Et pidä enää huolta itsestäsi

Äidit uhrautuisivat lapsensa puolesta, vai mitä? Jotkut naiset saattavat käyttäytyä samalla tavoin parisuhteessa ja unohtaa omat tarpeensa kumppaninsa vuoksi. Kuitenkin terveessä parisuhteessa pitäisi ensin huolehtia itsestään, jotta voi elää tasa-arvoisessa ja hyvässä suhteessa. Jos siis huomaat jättäväsi suihkun välistä silittääksesi rakkaasi paitaa, kannattaa ehkä opetella hiukan lisää itsensä rakastamista.

Keskityt hänen virheisiinsä

Käytätkö enemmän aikaa tuodaksesi esiin hänen virheitään kuin kehuen hänen saavutuksiaan? Puolisona sinun tehtäväsi ei ole tosiaan ohjata hänen käyttäytymistään eikä toisaalta moittia häntä jokaisesta virheestä, varsinkaan, jos se ei liity sinuun. Käytä mieluummin aikaasi hänen kannustamiseensa. Tällä tavalla voit huomata, ettet enää pane merkille hänen jokaista pientä virhettään.

Lähde: Glamour



Sakari Kuosmanen kertoi pitkän avioliittonsa salaisuuden. Mikä saa ihmisen pysymään onnellisena 30 vuoden avioliitossa? Lue täältä.

Kilpailut

Uusimmat