Onko aika päästä irti suhteesta? 5 merkkiä kertovat

17.07.2015 15:00 - Emma Ylistalo

Vaikka parisuhteen eteen kannattaa tehdä töitä, joskus on hyvä myös tunnistaa, milloin on oikea aika päästää irti.

Tietyt asiat suhteessa kertovat, että on aika pysähtyä miettimään suhteen tilaa. Näihin asioihin törmätessä tulisi pohtia, miten parisuhteessa tulisi edetä vai kannattaako toisesta päästää irti.

1. Et luota kumppaniisi

Luottamus kumpuaa siitä, että sinulla on tunne sisäisestä hyvinvoinnista suhteessanne. Se ei ole lopputulos, johon pääset kontrolloimalla kaikkea mitä kumppanisi tekee. Emme kykene ennustamaan kumppanimme käytöstä ja jos kuvittelemme, että kykymme luottaa, riippuu tästä, olemme väärässä.

Jos et luota kumppaniisi perustavanlaatuisesti, sinun on tehtävä töitä suhteesi eteen. Lopeta kumppanisi kiduttaminen sillä, että odotat hänen voittavan luottamuksesi käytöksellään - ellei siis siihen ole jotain erityistä syytä, miksi hänen tulisi osoittaa luottamuksensa uudestaan.

2. Kumppanillasi on "potentiaalia"

Luultavasti kumppanisi on täysijärkinen ihminen. Jos silti odotat koko ajan, että kumppanistasi kehittyy suhteenne myötä uusi versio itsestään, olet hukassa.

Tietenkin tavoittelemme kasvua, kun olemme yhdessä toisen kanssa. Mutta jos kumppanisi ei ole sitä, mitä toivot häneltä tällä hetkellä, et ole oikeassa suhteessa. Tottakai ihmiset muuttuvat ja kasvavat elämänsä aikana, mutta sinun onnellisuutesi ei saa olla kiinni puolisosi muuttumisesta.

3. Jos voisit, tutkisit puolisosi puhelimen salaa

Saatat ajatella, että voit tutkia kumppanisi puhelimen, kun hän kääntää selkänsä. Jos tämä kuulostaa tutulta, sinulla on töitä itsesi kanssa tässäkin asiassa. Jos siis olet kerrankin katsonut puolisosi puhelinta ilman lupaa, mieti oletko oikeassa suhteessa.

4. Et voi olla oma itsesi suhteessa

Jos suhteesi hinta on se, ettet voi olla aidosti oma itsesi, se on liian korkea hinta maksaa parisuhteesta. Ja nyt ei puhuta kompromissien tekemisestä - vaan siitä jos kyseessä on oman äänensä vaientaminen tai se, että joudut häpeämään sitä millainen olet.

Suhteen tulisi auttaa sinua kasvamaan parhaaksi versioksi itsestäsi. Jos sinusta tuntuu, että esität roolia itsenäsi olemisen sijaan, on kenties aika irrottautua suhteesta.

5. Jos sinun on helpompi sanoa mitä kumppanisi tekee väärin kuin oikein

Tämä on sinun ongelmasi, ei kumppanisi. Mutta se on silti syy pohtia suhteenne tilaa.
Jos keskityt jatkuvasti vain siihen, mitä kumppanisi tekee väärin, on aika pysähtyä.

Tämän asian voi muuttaa, mutta se vaatii sinulta paljon töitä. Jos et ole valmis tekemään töitä tämän asia eteen, sinun on parempi päästää kumppanisi etsimään suhdetta, jonka hän ansaitsee.

 

Lähde: Mind Body Green

Uutisoimme aikaisemmin vakaan suhteen piirteistä. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat