Suomalainen iskelmä-Johanna menestyy kansainvälisenä dance-artistina

28.01.2016 13:11 - Anna Hopi

Iskelmätähtenä julkisuutta saanut Johanna Siekkinen tekee uraa maailmalla Johanna-nimellä.  

Suomalainen Johanna julkaisee muutaman vuoden tauon jälkeen uutta dance-musiikkia. Uusi, When Love Comes -single julkaistaan maailmanlaajuisesti 29.01.2016 ja on ensisoitossa tällä viikolla muun muassa Itävallan NRJ-radiossa. Johanna on esittänyt useiden vuosien ajan klubimusiikkia ulkomailla ja menestynyt alallaan erinomaisesti. Hänen kirjoittamiaan kappaleita, joilla hän on esiintynyt featuring-artistina, ovat soittaneet useat klubimaailman ykkös-dj:t, kuten Armin van Buuren, Tiësto sekä Paul Oakenfold.

Johanna julkaisee vaihtelun vuoksi soolotuotantoa. Hän on myös yksi uuden singlen When Love Comes säveltäjistä. Hän jatkaa edelleen feature-artistina ja julkaisee uusia kappaleita edelleen eri puolilla maailmaa.

Johanna tuli tunnetuksi 1990-luvulla iskelmälaulajana, jolloin hän esiintyi nimellä Johanna Siekkinen. Hän muutti 2000-luvun puolivälissä ulkomaille, asui ensin vuoden verran Nigeriassa ja tämän jälkeen Hollannissa kuuden vuoden ajan. Hollannissa asuessaan hän ryhtyi tekemään dance- ja klubimusiikkia. Musiikkityyli osui kohdalle luonnollisesti, sillä Hollanti on merkittävä elektronisen musiikin maa ja siellä asuessaan Johanna tutustui alalla työskenteleviin henkilöihin.

Johanna on työskennellyt klubimusiikin parissa jatkuvasti pitämättä suurta haloota itsestään ja menestynyt loistavasti. Vuonna 2014 hänen yhteistyökappaleensa The Last Time Skyfreakin kanssa pysyi 10 perättäistä viikkoa Saksan radioiden dance-listoilla. Hänen yhteistyökappaleensa My Heart MD Electron kanssa oli USAn iTunesin Dance Top listan sijalla 35 sekä Saksan DDP Top -listan sijalla 39. Kappale menestyi hyvin myös Aasiassa, eritoten Koreassa.

Pian tämän jälkeen hänen kappaleensa Silence yhteistyössä Mico C:n ja Greg B:n kanssa oli soittolistattuna Ranskan Fun Radiossa, joka on maansa suurin radioasema. Tonight is the Night -kappaleen remix Slin Projectin ja Rene de la Monen kanssa esitettiin Australian suurimmalla dance-musiikin netti- ja kaapelikanavalla, DJ Centralilla. Kyseinen kappale menestyi hyvin myös USAssa ja se valittiin erittäin seuratun Dance Music North West - EDM-blogin päivän biisiksi. Kappale nousi myös US Blastro -listan Top 20:een. Se pysytteli myös 13 peräkkäistä viikkoa kansainvälisellä Deejayworx-listalla, jonka Top 10:ssä se kävi tuona aikana usean kerran.

Vuonna 2013 Johanna oli Scandinavian ja Norwegian dance-listojen Top 40:ssä 6 peräkkäistä viikkoa. Swedish Buzz Charts -listalla hän oli 22 peräkkäistä viikkoa vuosien 2012 - 2013 aikana. Hän sijoittui kuudenneksi Eurodance Web Awards 2012 -kilpailussa ja on paras suomalainen, englanniksi laulava artisti kilpailun historiassa. Hänen Alive-singlensä musiikkivideo esitettiin International DJ TV -ohjelmassa USA:ssa. Yhden kyseisen singlen remikseistä on tehnyt Freddy Bastone, joka sai Grammy-ehdokkuuden vuonna 2001 remiksistään Jennifer Lopezille

Kilpailut

Uusimmat