Suomalaisjuoksija avautuu blogissaan ulkonäöstään: "Näytänkö siltä, että treenaan?"

19.12.2014 16:48 - Rea Tallgren

Aitajuoksija Noora Toivo kertoo kokemistaan epävarmuuksista, jotka liittyvät neitokaisen vartaloon.

Noora Toivo on 400 metrin aitajuoksija. Hänellä on uraltaan 45 SM-mitalia. Toivon tuore blogikirjoitus käsittelee sitä, miksi hän ei enää koe näyttävänsä urheilijalta.

"Minä painan 70,3kg. Se on lähes kymmenen kiloa enemmän, mitä normaalisti painan. Olen painanut yli 70kg jo useamman kuukauden. En ole tätä vuotta aikaisemmin painanut koskaan yli 65kg. En koko elämäni aikana." Toivo aloittaa koskettavan kirjoituksensa.

Hän kertoo olleensa treeneistä sivussa lähes vuoden ajan. Siitä lähes viisi kuukautta kului kokonaan treenaamatta. Lopputuloksena on vartalo, johon Toivo ei kilpaurheilijana ole tottunut.

"Olen esittänyt eriskummallisia kysymyksiä läheisimmille ystävilleni sekä sisaruksilleni. Kysymykset ovat kuuluneet: "Näytänkö enää edes urheilijalta? Näytänkö siltä, että treenaan?"

Kirsikkana kakussa: vaihdoin viime viikolla kesken treenin paidan, koska käyttämäni paita oli kireä ja näytti kaikille, kuinka epäurheilijamainen olen, koska en ole tarpeeksi timmissä kunnossa. Onhan kaikilla kuntoilijoillakin sixpäkki. Jokaisella hyvinvointi -bloggaajalla, kaikilla harrastelijoilla, kaikilla muilla. Blogeissa, lehdissä, Facebookissa, mainoksissa, uutisissa, Instagramissa: kaikkialla. Minulla ei tällä hetkellä ole, vaikka olen kilpaurheilija. Taas hävettää."

"Olen yleensä ruuan ja ulkonäön suhteen melko järkevä. Ruualla ei saa leikkiä, koska seuraukset voivat olla paljon pahemmat, kuin pieleen mennyt kisakausi. Ulkonäkö? Kuuluuko ulkonäöllä olla jotain väliä urheilussa? Siis suorituskeskeisessä urheilussa? Kuuluuko ulkonäön muutenkaan olla niin valtavan suuressa roolissa?"

"Kuinka moni tietää Marion Bartolin tarinan? Hän on ranskalainen tennispelaaja, joka voitti 2013 Wimbledonin. Uskomaton suoritus, mieletön urheilija. Tiedättekö, mitä hänen voittonsa jälkeen tapahtui? Ihmiset alkoivat haukkua häntä sosiaalisessa mediassa rumaksi ja läskiksi, kuka ei ansainnut voittoaan vääränlaisen ulkonäön takia." Toivo muistuttaa.

Hänen kirjoituksensa loppu henkii toivoa:

"Aina voi näyttää paremmalta, aina voi olla timmimpi, rasvattomampi, enemmän "urheilijan näköinen". Aina voisi olla vähän parempi. Tämä toimii niin ulkonäössä, kuin myös tuloksissa. Jos pää ei ole kunnossa, et ole koskaan sinut kroppasi kanssa. Näytti se miltä tahansa.

Sitä paitsi: Missä kohtaa urheilusta tuli kauneuskilpailua? Tai vielä parempi: Missä kohtaa elämästä tuli sellaista? Milloin kaikista ihmisistä ja kaikesta yleensäkin tuli niin h*lvetin täydellisiä? Minä näytän tällä hetkellä tältä. Se tulee muuttumaan suuntaan ja toiseen. Pyrin itse parantamaan kokonaisuutta, syömään paremmin ja saamaan arjesta taas kunnolla kiinni. Kaikesta huolimatta ulkonäköni ei tee minusta yhtään sen enempää tai vähempää urheilijaa.


Ulkonäkö ei tee kenestäkään yhtään sen huonompaa tai parempaa ihmistä. Se on vain pintaa."

Lue koko kirjoitus Toivon blogista tästä.

 

Poptähti Robinilla on sen sijaan huikea sixpack. Katso se täältä.

Kilpailut

Uusimmat