Suvi Teräsniskan ja Olli Lindholmin duettokappale herkistää: "Keskiössä ystävyyden pyyteettömyys"

16.12.2014 14:19 - Anna Hopi

Suvi Teräsniskan uusimmalta joululevyltä löytyy bonuskappale Maailman kaunein ystävyys, joka kertoo tähden ja Yö-konkari Olli Lindholmin ystävyydesta.

- Maailman kaunein ystävyys on melko vanha kappale. En muista mille levylle tämä oli mulle tulossa. Tätä ehdotettiin myöskin Yön levylle, mutta ajatuksen tähän biisiin sai sanoittaja Eija Hinkkala, joka oli nähnyt kuvan, joka oli otettu Yö-yhtyeen 30-vuotiskiertueen viimeiseltä keikalta, jossa minä ja Olli itketään ja halataan siinä kuvassa, kertoi Suvi Teräsniska.

- Eija oli sanonut, että kuva kosketti häntä voimakkaasti ja hän aisti siitä sellaisen ystävyyden, että tunne leijui kuvassa. Loppusilauksen biisille hän oli saanut kun tein Yö-tribuuttilevyn Hän tanssi kanssa enkeleiden ja oltiin sen levyjulkkarikeikalla Tampereen Tähdessä. Olli piti mulle koskettavan puheen, joka meni kaikilla ihon alle. Erityisesti Eijaa se silloin puhutteli. Niistä ajatuksista hän lähti kasaamaan meille kahdelle räätälöityä biisiä, joissa laulaisimme toisillemme.

Mikä Suville kolahtaa eniten kyseisessä kappaleessa?

- Ihanin laini kappaleessa on "maailman kaunein ystävyys, sen pyyteettömyys"... Sitä se todella on meidän kahden välillä. Toisen arvostus ja kunnioittaminen kaikilla elämän osa-alueilla. Erityisesti tietenkin työelämässä toisen työn ja uran arvostaminen. Tietysti ollaan tutustuttu tässä vuosien varrella muutenkin kuin työn merkeissä. Vieläkin tunteet nousivat pintaan, kun kappaletta teki. Siinä on herkkyyttä ja se ei ole sovitukseltaan iso ja mahtipontinen. Soundillisestikin on tosi hyvä kuva siitä, millainen meidän ystävyys on.

 

Suvi Teräsniska solmi kesällä avioliiton ja ystävä Olli Lindholm oli tietenkin paikan päällä. Näin mies kommentoi juhlia Iskelmälle.

Kilpailut

Uusimmat