Unohtuiko tärkeä tieto? Tutkimus kehottaa nukkumaan

27.07.2015 15:57 - Emma Ylistalo

Tuoreen tutkimuksen mukaan uni melkein tuplaa mahdollisuutesi palauttaa muistiin unohtunut tieto.

Tuoreen tutkimustiedon mukaan kannattaa päntätä tärkeää tietoa päähänsä ennen nukahtamista. Näin on hyvä mahdollisuus muistaa tieto seuraavana päivänä.

Tutkimuksessa vapaaehtoisia pyydettiin muistamaan keksittyjä sanoja. Tämän jälkeen heidän tuli palauttaa mieleensä nuo sanat ja kertoa ne. Osa vapaaehtoisista nukkui tämän jälkeen ja osa oli vastaavan ajan hereillä.

Uudessa testissä katsottiin, kummat muistivat sanoja paremmin, nukkuneet vai hereillä olleet. He, jotka olivat nukkuneet, pystyivät paremmin palauttamaan mieleensä nuo sanat ja jopa muistivat niitä enemmän.

Tämä tarkoittaa sitä, että sen lisäksi, että uni suojelee muistinmenetykseltä, se tekee muistettavista asioista helpommin mieleen palautettavia.

Uni melkein tuplaa mahdollisuutemme muistaa asioita, joita emme aikaisemmin välttämättä muistaneet.

Tämä saattaa viitata siihen, että osa muistoista tarkentuu yön aikana. Se myös tukee sitä huomiota, että nukkuessamme, me kertaamme aktiivisesti tärkeää tietoa.

Jos sinulla siis on tärkeä esitelmä töissä seuraavana päivänä, kannattaa kerrata tietoa juuri ennen nukkumaan menoa ja painaa pää tyynyyn.

 

Lähde: Metro

Tuore tutkimus selvitti eron perheettömien ja perheellisten miesten ulkonäössä. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat