"Älä kikkaile" 5 vinkkiä helpottamaan kiireisen kokkausta

14.07.2015 14:17 - Tiina Svensk

Onko kiireisessä arjessa vaikeaa pitää ruuat terveellisinä?

Arki on hektistä, mutta silti kotona pitäisi kokata terveellistä ruokaa. Pikaruokaan turvautumisen sijaan, lue alta viisi ohjetta helpottamaan arjen ruoanlaittoa.

ADVERTISING

1. Valitse helppo resepti

Internet on täynnä helppoja ja nopeita ruokaohjeita, joista voit valita. Jos et keksi, millaista ruokaa haluat laittaa, kysy vinkkejä vaikka ystäviltäsi. Tärkeintä on löytää resepti, joka ei ole turhan haastava tai kikkaile liikaa ainesosilla. 

2. Järjestä ruunalaitolle aikaa

Jos kalenterisi on täynnä lasten harrastuksia, omia deadlineja ja tapaamisia, ei ruuanlaitolle yksinkertaisesti yleensä ole aikaa. Voisitko kuitenkin järjestää itsellesi edes yhden arki-illan, jolloin valmistaisit kerralla enemmän ruokaa itsellesi tai koko perheelle? Valmistele viikon ateriat kerralla valmiiksi, ja ongelmasi on ratkaistu.

3. Uudista ruokaostoksesi

Lopeta valmisruokien ostaminen. Sen sijaan kirjoita itsellesi kauppalista, johon listaat laadukkaita perusraaka-aineita ja tuoreita ainesosia.

4. Ota kaverisi avuksi

Usein uudet asiat, kuten vieras ryhmäliikuntatunti tai juuri ovensa avannut klubi, ovat hauskempia kokemuksia hyvän ystävän kanssa. Ota kaveri tai puoliso mukaan keittiöön. Voitte ratkoa mahdollisia ongelmia yhdessä, eikä epäonnistunut lopputuloskaan harmita niin valtavasti, kun on joku kenen kanssa sen jakaa.

5. Pidä hauskaa

Kaikki eivät ole mestareita ruuanlaitossa. Eikö lopputulos ollut Facebook-kuvan arvoinen annos tai epäonnistuitko täysin ensimmäisellä yrityksellä? Ei se mitään, sillä vain harjoitus tekee mestarin!

 

Lähde: Huffington Post


Kesällä on välillä mukava myös laittaa ruokaa grillaamalla. Lue aloittelijalle tarkoitetut grillivinkit täältä.

Kilpailut

Uusimmat