Haluatko parantaa parisuhdettasi? Vältä näitä asioita

28.07.2015 11:11 - Emma Ylistalo

Onnellisia pariskuntia yhdistävät asiat, joita he välttelevät suhteissaan.

Onnellisia suhteita yhdistävät tietyt asiat. Yhdessä tekeminen ja toiseen keskittyminen parantavat parisuhdetta. Lue alta asiat, joita kannattaa vältellä, jos toiveissa on onnellinen parisuhde.

1. Kiirehtiminen

Kun panostatte yhteiseen aikaan ja keskitytte siihen ilman kiirettä, tunnette molemmat olonne tyyväiseksi suhteessanne.

2. Media

Onnelliset pariskunnat eivät pidä päitään alhaalla. Kun he ovat yhdessä, he elävät siinä hetkessä. Puhelimet kannattaa jättää pois yhteisistä hetkistä ja huomioida myös se, kuinka paljon televisio vie aikaa yhteiseltä olemiselta.

3. Salatut tunteet

Tunteiden salaileminen ei ole hyväksi kenellekään ja jos tunteet vielä kumpuavat suhteesta, se ainoastaan lisää katkeruutta ja vihaa. Onnellisimmat pariskunnat pystyvät kertomaan toisillensa totuuden erimielisyyksiä ratkoessaan. He sopivat erimielisyydet ja keksivät kompromissin.

4. Sisälle jääminen

Pariskunnat, jotka lähtevät ulos ja kokevat siellä asioita, ovat todennäköisemmin onnellisia. Uudet kokemuksat ja muistot synnyttävät endorfiineja, jotka edistävät mielihyvän tunnetta.

5. Materiaan keskittyminen

Ne pariskunnat, jotka keskittyvät rahaan ja materiaan ovat väärillä jäljillä. Keskity pieniin ja tärkeisiin asioihin, niin alat nähdä positiivisia asioita negatiivisten sijaan. Valitkaa kävely television katselun sijasta. Se kannustaa teitä keskustelemaan enemmän ja huomaamaan elämän pienet ilot materialististen sijasta.

6. Kovat odotukset

Epärealistiset odotukset johtavat ainoastaan pettymyksiin. Järkevät yhteiset pyrkimykset taas auttavat menestymään.

7. Ikävä työpaikka

Oletko työpaikassa, jonne et halua mennä aamuisin? Se vaikuttaa varmasti myös suhteeseenne, sillä ahdistus työpaikalla heijastuu myös yhteiseen aikaan. Hyvässä suhteessa toista tuetaan matkalla kohti hänen unelmiaan ja kohti työtä, jossa hänen on hyvä olla.

8. Valittaminen

On normaalia valittaa, kun jokin asia menee pieleen, mutta jos kaikessa näkee ainoastaan pahaa, se vaikuttaa myös kumppanisi mielialaan ja päinvastoin. Opi vastoinkäymisistä sen sijaan, että pitäisit niitä lamaannuttavina.

9. Sotku

Sekainen ympäristö tekee helposti mielestä myös sotkuisen. Jos et pysty keskittymään asioihin ympärillä vallitsevan sotkuisuuden takia, et myöskään pysty rentoutumaan kumppanisi kanssa kun sen aika olisi.

10. Toisten väheksyminen

Ihmiset tekevät erilaisia valintoja, etkä voi pitää niistä kaikista. Jokaisella parilla on asioita, joista he voivat olla ylpeitä, mutta myös asioita, jotka he olisivat voineet tehdä toisin. Keskittykää omaan suhteeseenne sen sijaan, että väheksyisitte muiden suhteita.

11. Kaunan kantaminen

Toisillenne tai muille ihmisille kaunan kantaminen kannattaa lopettaa. Se ei vie sinua minnekään. Onnellisimmissa parisuhteissa jätetään eilinen menneisyyteen ja keskitytään tähän hetkeen.

12. Tulevaisuudesta murehtiminen

Miten voitte varautua tulevaan parina? Huolehtiminen on tarpeetonta, sillä se ei muuta lopputulosta. Ota siis jokainen päivä sellaisena kuin se tulee. Kun ette tuhlaa energiaanne murehtimiseen, vastoinkäymisten tullessa teillä on voimia päästä niistä yli.

13. Elämän ottaminen vakavasti

Vaikka oletkin aikuinen, voit silti nauraa ja olla hauska. Elämä on liian lyhyt siihen, että keskittyisit siihen, kuinka sinun ikäisesi tulisi käyttäytyä. Se tekee myös hyvää suhteellenne.

 

Lähde: Female First

Myös muihin elämänsä ihmissuhteisiin kannattaa panostaa. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat