Jaakko Tepon poika jatkaa isänsä jalanjäljissä - kuuntele uusi albumi

25.04.2016 08:42 - Anna Hopi

Ilja Teppo julkaisi äskettäin debyyttilevynsä Kokematon kulkuriksi.

Joensuulainen Ilja Teppo Yhteisö julkaisi aiemmin tänä keväänä maistiaisia tulevalta levyltä single-videolla Tuuli miestä vie. Se sai erittäin innostuneen vastaanoton. Odotettu debyyttilevy Kokematon kulkuriksi ilmestyi perjantaina 22. huhtikuuta. Se sisältää yhdentoista biisin verran lyriikkavetoista, tunnelmallista poppia.

Levynjulkistamisbileitä vietetään samana iltana legendaarisessa Joensuun Kerubissa yhteiskeikalla Maija Vilkkumaan kanssa. Biisejä on testattu jo rokkiklubeilla ympäri Suomen, mutta nyt yleisö kuulee uuden levyn kaikki biisit ensi kertaa. 

– Uskon, että kotikaupungissa yleisö ottaa meidät lämpimästi vastaan. Ja mikäpä olisi julkaisukeikalle parempi seura kuin Maija Vilkkumaa bändeineen, sanoo Ilja Teppo.

–Sanoituksiin on satsattu paljon. Monet biiseistä ovat hyvin henkilökohtaisia, joten niiden saama vastaanotto luonnollisesti myös jännittää, sanoo Ilja Teppo, joka vastaa sanoituksista ja sävellyksistä.

Ilja Teppo Yhteisö julkaisi uuden musiikkivideon kappaleestaan Kaikista tärkein

Teppo kertoo ajatuksiaan levynsä kappaleista.

Punaisen auringon kylä kertoo pienestä kazakstanilaisesta kylästä nimeltä Novonikolsk, jossa vietän aina noin kuukauden vuodesta. Kaikista tärkein taas syntyi hyvin arkisesti polttopuita hakiessa. Kun palasin kotiin, polttopuut olivat unohtuneet, mutta laulu oli valmis. Erityisen läheinen minulle on biisi Huominen jota murehdit eilen. Se edustaa jousiarreineen levyn rauhallisinta osastoa. Monet eri elämänvaiheet – onnen hetket, surun hetket, suhteiden solmimiset ja erot - yhdistyvät samaan lauluun, sanoo Ilja Teppo. 

– Olin ensin tekemässä levyä mies- ja kitara –pohjalta. Menin esittelemään biisejä kitaristi Rauno Paanasen studiolle. Hän ehdotti, että tekisimme biiseistä bändiversioita, kertoo Ilja Teppo.

Lopulta Tepon ympärille kasaantui todellinen joensuulaisten muusikoiden All-Stars-viisikko, johon Paanasen lisäksi kuuluvat Pertti Feller, Antti Huuskonen, Petri Pulli sekä myös Neljästä Ruususta tuttu Lade Laakkonen.

Ilja Teppo Yhteisö on muusikon ensimmäinen sooloprojekti. Taiteilijakodin kasvatille musiikista tuli tärkeä osa elämää hyvin luonnollisesti. Keikkailun myötä siitä muodostui ammatti. Ilja Teppo on toiminut laulaja-lauluntekijänä myös edelleenkin tiivisti keikkailevassa Kaukolasipartio-yhtyeessä, venäjänkielistä rokkia soittavassa Dusha Piterassa sekä isänsä, kansantaiteilija Jaakko Tepon elämäntyötä kunnioittavilla konserttisalikiertueilla.

Debyyttilevyn Kokematon kulkuriksi julkaisee Fun Pandemia Oy, jolta tulee myöhemmin syksyllä ulos myös esimerkiksi Antti Heikkisen kirjoittama Jaakko Tepon elämänkertakirja. Ilja Teppo Yhteisön Kokematon kulkuriksi -albumin valtakunnallisesta jakelusta vastaa Supersounds Music.

 

Kilpailut

Uusimmat