"Lasten takia tehdään mitä vaan" - vanhempien tutuimmat uhraukset

11.06.2015 11:06 - Senni Loikala

Lapset ovat elämän ihanuus, kauheus ja kaikkea siltä väliltä. Vanhempana huomio on perheessä, eikä pelkästään omassa navassa.

Omat ipanat ovat monelle vanhemmalle maailman rakkain asia. Perhe-elämä vaatii kuitenkin veronsa, ja olisi pelkästään erikoista, jos elämä ei muuttuisi lapsensaannin jälkeen.
MAINONTA

Yahoo!-sivusto kertoo uhrauksista, jotka saattavat olla tuttuja jokaiselle pienen lapsen vanhemmalle.

1) Katsot televisiosta ohjelmia, joiden parissa et omin nokkinesi ikinä viettäisi aikaasi.

2) Vietät aikaasi vieraiden aikuisten kanssa vain sillä perusteella, että muksunne tulevat toimeen keskenään.

3) Nolot asiat ja salaisuudet, jotka pitäisit mieluiten vain perheesi tietona, lipsahtavat muksulta helposti tarhan tädille tai kaverin vanhemmille.

4) Kun lyöt kyynärpääsi kipeästi oveen, joudut hillitsemään kielenkantasi.

5) Tunnet väistämättä pientä syyllisyyttä ravintolassa, kun lapsesi pitää huolen siitä, ettette jää tarjoilijoilta tai muilta asiakkailta huomaamatta.

6) Sen sijaan, että ruokailu sujuisi nätisti ja kaikki söisivät samaa ruokaa, loihdit erilaiset annokset itsellesi ja lapsellesi.

7) Sarkasmi on taitolaji, joka otetaan haltuun vasta myöhemmällä iällä. Sen vuoksi huomaat selittäväsi lapselle, miksi sanoit toista mitä oikeasti tarkoititkaan.

8) Spontaaneista riennoista on luovuttava, sillä pienen lapsen kanssa on huomattavasti vaikeampaa lähteä esimerkiksi road tripille hetken mielijohteesta.

9) Pienten lasten vanhempana aikataulut ovat menettäneet merkitystään, sillä yllättäviä käänteitä ilmaantuu aina.


Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat