Mamba julkaisee uuden levyn - huikeat bileet Kulttuuritalolla lauantaina!

24.10.2014 12:30 - Anna Hopi

Helsingin Kulttuuritalolla pamahtaa tänä lauantaina 25. lokakuuta käyntiin musisointi Mamban kuluneita vuosia ja tuoretta Miehiä ja ihmisiä -levyä juhlistaen. Yhtye on viihdyttänyt kansaa jo 30 vuoden ajan.

Mamban solisti ja sananikkari Tero Vaara saatiin kiinnni Hirvimetsältä ja mies kertoi odottavansa innolla tulevaa iltaa musiikin ja fanien parissa. Mamba esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 25. lokakuuta klo 19.

- Meillä on 20-miehinen Markku Johanssonin johtama orkesteri taustalla. Ollaan voitu laittaa settiin hienompaa, laadukkaampaa ja jatsikkaampaa materiaalia. Niitä on mahtava päästä esittämään, kommentoi Vaara Iskelmälle.

- Meillä oli uudella levyllä monella biisillä jouset messissä. Tarjotaan tietenkin vanhat hitit 80-luvulta, mutta uuden levyn tuotantoa. Tulossa on mahtava läpileikkaus koko Mamba-orkesterin tuotannosta.

Mamballahan niitä hittejä riittää. Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, Lauantai-ilta, Älä jätä minua, Valokuvia ja muun muassa Vielä on kesää jäljellä ovat soineet radioiden taajuudella vuosien ajan. Kappaleet liikuttava yhä suurta yleisöä. Olisiko yhtye uskonut perustusvaiheessa, että edessä on ainakin 30 vuotta keikkailua ja kansan suosiota?

- No en tunnusta. Meillä oli selvä päämäärä päästä levyttämään ja tehdä albumi. En olisi kuvitellut, että vielä tässäkin vaiheessa kun 50-vuotispäivät itsellä lähestyy tammikuussa, että vielä ollaan alalla. Ja vieläkin vedetään sitä ekaa singleä sieltä vuonna 1984. On se ihmeellistä!

Yhtyeen nimen piti aikanaan olla Terveisiä päiväntasaajalta, mutta ihmeen kaupalla siitä tulikin Mamba. Miten näin kävi, ja onko solistilla mielessään käärme, kun Mambasta puhutaan?

- Legendaarinen ja jo edesmennyt tuottaja Jaakko Salo sanoi, että Terveisiä päiväntasaajalta on niin hankala nimi, että vaihdetaan se Mambaksi. Se oli levytyksen ehto ja siihen suostuttiin. Sillä on sit menty. Ei se nimi ole merkinnyt mulle käärmettä, olen ottanut sen normaalina substantiivina. Sen nimen alla on työskennelty ja rakennettu yritys ja työpaikka - sen kummempaa mystiikkaa siihen ei liity.

Vaara on selkeästi ylpeä uudesta Miehiä ja ihmisiä -albumista, joka julkaistaan 31. lokakuuta.

- Meiltä on ollut ladattavana iTunesista 20. lokakuuta asti Miehiä ja ihmisiä -levy. Kauppoihin se tulee 31. lokakuuta. Koko vuosi ollaan promottu ja työnnetty sinkkua radioihin. Tällä levyllä on terävimmät helmet, jotka on matkan varrelta jääneet haltuun. Olen säveltänyt ilman minkäänlaisia ennakkoluuloja. En ole tehnyt levyä hitin kiilto silmissä, se on taiteellisesti kyllä tosi täysipainoinen. Isot jouset messissä puolella biiseistä. Ei nyt mitään Pori-rokkia. Tehtiin toisella tavalla hienoa musiikkia!

Eräs toinenkin artisti julkaisee 31. lokakuuta uuden levynsä. Jonne Aaron luonnehti tulevaa Risteyksessä-levyä hienoksi kokonaisuudeksi. Lue juttu tästä.

Kilpailut

Uusimmat