Neljänsuora rikkoi oman ennätyksensä: "On aihetta juhlaan"

24.08.2015 14:32 - Anna Hopi

Juhlat-albumia odotettiin niin kovasti, että fanit laittoivat Antti Ketoselle hoputtavaa viestiä, kun uunituore albumi ei ollut vielä ehtinyt kauppoihin.  

Neljänsuoran uusi albumi Juhlat julkaistiin perjantaina 14. elokuuta. Eilen sunnuntaina se nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan viidenneksi. Sijoitus on Neljänsuoralle uran korkein.

Näin ilouutista kommentoi yhtyeen nokkamies Antti Ketonen.

- Ihan mahtavaa! Sellaisenkin huhun kuulin, että fyysisiä levyjä oltaisiin myyty eniten. Striimaukset vielä päälle siihen, missä me ei olla vielä niin vahvoilla. Toivottavasti yleisö löytää meitä vielä enemmän netistä.

Mies on tyytyväinen Neljänsuoran menestyksestä - sen eteen on tehty töitä vuosikymmenien ajan.

- Tuntuu erittäin hyvältä. Me ollaan pitkään tehty töitä sen eteen ja jokaisella levyllä menty eteenpäin. Huomaa, että kansa löytää levyn. On aihetta juhlaan kuin levyn nimikin sen sanoo. Kiitos kaikille, jotka ovat löytäneet levyn. Nyt sitä voi ostaa kaupoista. Ensimmäisellä viikolla tuli Facebookissa faneilta viestiä, että ei sitä löydy mistään. Nyt näyttää olevan Prisman levylistojen kärjessä. Ihan makeeta!

Juhlat-albumin ovat tuottaneet Petri Munck, Petri Somer ja Emma-palkittu Matti Mikkola. Ensimmäistä kertaa Neljänsuoran levyllä biisinkirjoittajina ovat muun muassa Jaakko Salovaara, Kyösti Salokorpi ja Stig. Albumin äänimaiseman viimeisteli miksauksellaan Eppu Kosonen. Esimakua tulevalta levyltä on antanut mahtipontinen stadioniskelmä Kaksi kauneinta, joka on soinut kevään ja kesän mittaan ahkerasti radioissa.

Uuden albumin lisäksi Neljänsuoralla on ollut syytä juhlaan myös vanhan levynsä tiimoilta – vuonna 2009 julkaistu pitkäsoitto Teetä ja paahtoleipää on myynyt kultaa eli vanhan kultarajan mukaan yli 15 000 kappaletta. Teetä ja paahtoleipää -albumilta löytyvät muun muassa hitit Siipirikko sekä Mansikkaa ja valkoapilaa.

Neljänsuoralla on ollut kiireinen keikkakesä. Energisestä livemeiningistään tunnettu, yli 150 keikkaa vuodessa tekevä Neljänsuora on uudistanut musiikkiaan voimakkaasti. Bändi alkoi kehittyä jo useita vuosia sitten tanssimaailmasta popimpaan suuntaan ja on näin varmistanut asemansa myös levymarkkinoilla ja radiosoitossa.

 

Kilpailut

Uusimmat