Kesän juhlat lähestyvät: Näin teet helposti ranskalaisen juustodipin!
Jos mieli tekee juustofondueta hieman yksinkertaisempaan tyyliin, tässä ratkaisu asiaan. Ranskalaishenkinen herkkupala syntyy luomulaatuisesta Camembert-juustosta. Kyseinen juustodippi on varsin yleinen periranskalainen alkupala, jota voi natustella yhdessä laadukkaan punaviinin kanssa.
1. Lämmintä uuni 180 asteiseksi. Avaa juuston paperikääre ja leikkaa sen reunoista ylimääräinen paperi pois siten, että paperista tulee ympyrän muotoinen.
2. Leikkaa juustosta “kansi” pois.
3. Purista päälle pieni valkosipulinkynsi ja lisää päällee myös hieman oliiviöljyä. Laita juusto takaisin puurasiaan siten, että pohja ja kansi ovat juuston alla päällekäin.
4. Lämmitä juusto uunissa “juoksevaksi”, eli pidä sitä uunissa n. 10-15min.
5. Leikkaa patongista pitkulaisia “tikkuja”, joilla on helppo kaapia juusto parempiin suihin!