Pikaratkaisu pariskuntien riitoihin - näin saat toran loppumaan nopeasti

03.07.2015 14:46 - Senni Loikala

Psykologi Guy Winchin neuvon avulla pariskunnat eivät kauaa riitele, kun sopu jo koittaa.

Psykologi Guy Winchsaa usein epäuskoisia katseita, kun hän kertoo suhdettaan korjaamaan tulleille pariskunnille, että heidän jatkuville riidoilleen on yksinkertainen syy. He nimittäin riitelevät eri asioista. 

Kun sinä kohtaat parisuhteessasi riitelyä - olivatpa ne puolivakavia sanaharkkoja tai todellista verbaalista sotaa - niin psykologin mukaan sinun kannattaa kysyä itseltäsi seuraava kysymys: Riitelettekö molemmat todella samasta asiasta?

Monet pitävät itsestäänselvyytenä, että riidanaihe on kristallinkirkas, mutta Winchin mukaan todellisuus on yllättävän usein toinen. On yleistä, että rakastavaisista toinen loukkaantuu jo ennen kuin mitään todellista syytä loukatuille tunteille edes olisi.

Syy

Väärinkäsitykset johtuvat monesti siitä, että ihmiset tekevät herkästi vääriä tulkintoja ja yrittävät vahvistaa niitä kumppaninsa sanoilla. Mitä tahansa oma rakas tuolloin sanookaan, taipuu se vahvistamaan väärää tulkintaa.

Kun ensi kerralla riitelette, pukekaa selvästi sanoiksi, mistä olette mielenne pahoittaneet ja mistä asiasta olette eri mieltä. Tällöin ratkaisu löytyy huomattavasti helpommin kuin toisen mielenliikkeitä spekuloiden.


Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat