Pitääkö tatuoitu iho huomioida erityisesti kesällä? Kotimainen ammattilainen vastaa

25.06.2015 09:58 - Reija Saarinen

Iho kannattaa suojata kesällä auringolta, mutta entä kun on hankkinut uuden tatuoinnin?

- Parantunutta tatuointia ei tarvitse hoitaa sen kummemmin kuin muutakaan ihoa. Toki aurinkosuojaa kannattaa käyttää, sillä se auttaa pitämään ihon paremmassa kunnossa ja "nuorempana", mikä taas saa tatuoinninkin näyttämään paremmalta, kertoo helsinkiläisessä Impact Tattoossa työskentelevä Jouni Tsutsunen.

Kesäaikanakaan tatuoinnin hankkimiselle ei ole estettä, mutta silloin kannattaa muistaa muutama hoitoon liittyvä seikka.

Tatuoinnit ovat kaunista taidetta, joka pääsee usein parhaiten oikeuksiinsa kesällä, kiitos kevyemmän vaatetuksen. Kesällä kuvat eivät ole vaatteiden alla piilossa ja sen vuoksi ne ovat alttiina auringolle. Voiko aurinko sitten jollain tavalla vaikuttaa tatuoituun ihoon ja pitääkö sen hoitoon panostaa jotenkin erityisesti?

- Siinä tulee ottaa huomioon se, että parisen viikkoa tatuointia tulee suojata auringolta ja kyllä kuukausi sen jälkeenkin tulee olla vähän varovaisempi. Kun tatuointi on parantunut, voi käyttää normaalia aurinkorasvaa suojana.

Tsutsunen kuitenkin muistuttaa, että kesälläkään kuvia ei kannata ottaa missä tahansa. 

- Festareilla tatuontia ei kyllä kannata ottaa. Hygieniataso ei ole sellainen kuin laadukkaissa liikkeissä ja tatuoinnin jälkihoitokin on yleensä melko vaikea hoitaa kunnolla. Myös alkoholin vuoksi saattaa tulla ottaneeksi kuvan, jota ei ehkä haluaisikaan.

 

Alla ohjeet tuoreen tatuoinnin hoitoon:

1. Tuoreen tatuoinnin annetaan rauhoittua muutama tunti kelmun alla.

2. Tämän jälkeen tatuointi pestään lämpöisellä vedellä ja painellaan pyyhkeellä kuivaksi.

3. Pesty ja kuivattu tatuointi rasvataan antiseptisella voiteella kuten Bepanthenilla. Tärkeää on muistaa se, että kaikki rasva hierotaan kuvan sisään niin, ettei jäljelle jää näkyvää rasvakerrosta.

Jatkossa tatuointia rasvataan 2-3 kertaa päivässä parin viikon ajan. Paranemisen aikana tulee myös muistaa suojata tatuointi hiertymiltä ja epäpuhtauksilta.

 

Kilpailut

Uusimmat