Puhu avoimesti puolisollesi - 6 asiaa, joita ei tule salata suhteessa

15.07.2015 12:42 - Emma Ylistalo

Kun kyse on salaisuuksista, raja harmittoman ja loukkaavan välillä on häilyvä. Suhteet tulee rakentaa luottamukselle ja rehellisyydelle, mutta aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvitse kertoa puolisolleen. Missä kulkee raja siinä, mitä toiselle tulee kertoa?  

Kaikesta, millä on vaikutusta suhteeseenne, tulee pystyä puhumaan. Kuinka vaikeaa tahansa totuuden kertominen välillä onkaan, se aina on parempi vaihtoehto kuin saada asia jotain muuta kautta. Lue alta kuusi asiaa, joita ei kannata piilotella puolisolta.

1. Sairautesi

Sairautesi on asia, joka vaikuttaa teihin molempiin. Kun aloitatte yhteisen elämän, ole avoin terveydentilastasi. Vaikka olisit jo toipunut täysin jostain tapaturmasta, puolisosi tulee tietää mahdolliset riskit, jotka voivat vielä olla edessäpäin. Kumppanisi ansaitsee kuulla, sillä sairautesi vaikuttaa varmasti suhteeseenne. Se on henkilökohtainen asia, mutta sen salaaminen ei tee hyvää suhteellenne.

2. Raha

Raha voi olla herkkä aihe, mutta rehellisyydellä vältytään väärinkäsityksiltä. Velkojen salailu ei johda pitkälle, vaikka tilinne olisivatkin erilliset. Rehellisyys raha-asioissa auttaa teitä luomaan budjetin, joka toimii yhteisessä elämässänne. Ethän halua puolisosi kuulevan rahavaikeuksistasi jotain muuta kautta? Ole rehellinen palkastasi tai supistuksista työpaikallasi. Jos olet kova shoppailija, tunnusta myös se. Näin voit käyttää omia säästöjäsi itseesi, eikä yhteinen tilinne hupene sinun heräteostostesi myötä.

3. Toiveet suhteesta

Molempien tulee olla onnellisia suhteessa, joten miksi pitää odotukset salaisina? Ole reilu ja kunnioita toista, mutta muista rehellisyys sen suhteen, mitä sinä odotat suhteeltanne. Jos salaat haaveesi avioliitosta tai lapsista, se johtaa ainoastaan sydänsuruihin. Puhukaa siis avoimesti toiveistanne.

4. Perhesuhteet

Suhteesi vanhempiisi tulee kuitenkin ilmi jossain vaiheessa suhdettanne. Vakavassa suhteessa on tärkeää tietää toisen perhesuhteet. Se, että tunnette toistenne suvut ja voitte tarvittaessa auttaa toistenne perheenjäseniä, vahvistaa suhdettanne.

5. Omat haaveet

Jos et pysty jakamaan unelmiasi kumppanisi kanssa, jotain on vialla. Sinun tulisi olla ainoastaan sellaisen ihmisen kanssa, joka kuuntelee niin isot kuin pienetkin haaveesi ilman tuomitsemista. Kumppanisi tulisi tietää tavoittelet ja auttaa sinua matkallasi kohti unelmia. Jos et koskaan jaa haaveitasi, ne tuskin toteutuvatkaan. Kerro siis mitä haluat elämältä ja päästä kumppanisi mukaan haaveisiisi.

6. Menneisyytesi

Ole rehellinen menneisyydestäsi. Asiat, jotka tekevät sinusta sen joka tänä päivänä olet, kannattaa avata. Menneisyytesi kertoo paljon siitä, millainen olet nyt. Vaikeus sitoutua ja mielipiteet perheen perustamisesta kumpuavat kenties menneisyydestä. Asioiden avaaminen auttaa kumppaniasi ymmärtämään. Älä ajattele, että jos jokin asia tapahtui aikoja sitten, sillä ei ole väliä. Toista vahingoittaviin yksityiskohtiin ei kannata mennä, mutta haluat varmasti, ettei suhteenne varrelle osu yllätyksiä.

 

Lähde: Family Share


Kerroimme aikaisemmin vinkkejä rakkauselämän parantamiseksi. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat