Rauhoita mielesi kiireen keskellä - Helpot ohjeet auttavat rentoutumaan

29.07.2015 13:05 - Emma Ylistalo

Tiedätkö tunteen, kun kiireisen päivän illalla et pystykään rentoutumaan. Rauhoittavien tapojen luominen auttaa rauhoittumaan.

Olet käynyt ylikierroksilla koko päivän - hoitanut kiireisiä asioita töissä ja kotona odottaa uusi kaaos. Kun sitten illalla pääset vihdoin nukkumaan ajatuksesi laukkaavatkin niin ettei unen tulosta ole tietoakaan. Tämän lisäksi vielä stressaannut lisää siitä ajatuksesta, ettet pysty olemaan stressaamatta.

On todella haastavaa saada itsensä rauhoittumaan ja rentoutumaan stressaavan päivän päätteeksi. Saattaa jopa vaatia harjoitusta, että oppii rentoutumaan helposti.

Illan ovat usein myös yhteistä aikaa kumppanin kanssa ja toiseen keskittyminen on helpompaa, jos päässä eivät pyöri päivän tapahtumat.

Kuinka sitten saat kroppasi rentoutumaan ja mielen raihoittumaan? Kannattaa luoda helpot keinot, joilla siirrät mielesi ja kehosi hektisestä päivästä rentoutuneeseen tilaan. Lue alta ohjeet, joiden avulla voit iltaisin keskittyä vain itseesi tai kumppaniisi.

1. Viimeistele päiväsi

Ennen kuin edes yrität irtautua päivän hälinästä, ota viisi minuuttia aikaa merkitä ylös päivän aikana tekemättä jääneet asiat. Merkitse ne ylös kalenteriisi, niin aivosi voi päästää niistä helpommin irti. Kun lasten hammaslääkäriajan sopiminen on sinulla paperilla, aivosi ei tarvitse pinnistellä muistaakseen sitä.

2. Rauhoitu välillä päivän aikana

Sitä ajattelee helposti, että pieni tauko päivän aikana katkaisee työnteon niin, että siihen on vaikea päästä uudestaan kiinni. Oikeasti pieni hengähdyshetki tiukan päivän aikana ainoastaan lisää tuottavuuttasi työpäivän aikana. Voit vaikka asettaa itsellesi muistutuksen tietyin väliajoin. Pidä silloin työstäsi pieni tauko, vedä syvään henkeä, venyttele, jaloittele tai tee mitä vain, millä saat itsesi rentoutumaan ja jonka jälkeen jaksat tarttua paremmin uudestaan töihin.

3. Luo itsellesi rentoutumisrituaali

Lapset tarvitsevat iltaisin tietyt rutiinit raihoittuakseen nukkumaan ja sama pätee myös aikuisiin. Valitettavasti television edessä rentoutuminen ei ole paras vaihtoehto. Onneksi on monia muita tapoja rentouttaa itsensä. Hengitysharjoitukset, meditaatio, kävely läheisessä puistossa, lämmin kylpy tai musiikin kuuntelu. Mitä hektisempi päivä sinulla on ollut, sitä enemmän tarvitset rauhoittavaa rutiinia iltoihisi.

Hyvä uutinen on se, että tämän pienen iltarentoutumisen muuttaminen tavaksi vie ainoastaan pari viikkoa. Järjestä siis aikaa rauhoittumiselle ja rennolle ajalle rakkaimpiesi kanssa - se parantaa untasi ja heräät virkeämpänä uuteen päivään.

 

Lähde: Your Tango

Rentoutumiseen on myös monta hyvää syytä. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat