Millaisen kesämökin saa 50 000 eurolla?

28.09.2015 11:15 - Eeva Rajala

Rahamäärä, jonka ihmiset ovat valmiita pulittamaan mökistä, riippuu muun muassa mökin sijainnista ja siitä, mitä kukin hakee mökiltä.

SKV Kiinteistövälityksen kenttäjohtaja Marko Vierto kertoo, että mökkiä havitteleva on valmis laittamaan mökkiin yleisesti vähän yli 100 000 euroa.

- Keskimäärin hinta menee 120 000 euron kohdille. Totta kai jos haetaan mökkiä meren rannalta, hinta nousee selkeästi. Jos haetaan kuivan maan mökkiä, hinta puolestaan laskee selkeästi, Vierto kertoo.

Veden läheisyys tärkeää suomalaisille

Osa mökin ostajista voi pelätä, että mökistä pyydetään ylihintaa. Vierto muistuttaa kuitenkin, ettei mökkikauppa tällä hetkellä käy, jos kohteet ovat ylihinnoiteltuja.

- Kun kohteet hinnoitellaan järkevästi ja realistisesti, silloin ne menevät kaupaksi. Kalleimmat kohteet sijaitsevat totta kai meren rannoilla, mies kiteyttää.

Kuivan maan mökki on siis halvempi, mutta vesi on suomalaiselle tärkeä asia. Suurin osa niistä mökeistä, mistä tehdään kauppaa, on joko järven, lammen tai meren rannalla.

50 000 eurolla voi saada järvinäkymän

- Ne ovat kysytyimpiä. Kuivan maan paikkojen kysyntä on ehkä hieman pienempää, Vierto jatkaa.

Kaikilla ei ole laittaa kesämökkiin yli 100 000 euroa. Mitä jos budjetissa on vain 50 000 euroa? Vierron mukaan tällä summalla saa sähköt ja voi myös saada järvinäkymän.

- Kyllä siellä sähköt voi olla, mutta se sitten menee joko kuivan maan paikaksi tai sitten todella pieneksi ja vähän vanhemmaksi mökiksi kohtuullisen pienellä tontilla ja aika pienen järven rannalla. Kyllä siihenkin hintaan löytyy kohteita aika reilusti, Vierto selventää.


Lue myös: Suunnitteletko mökin ostoa? Ota huomioon nämä asiat ennen ostopäätöstä

Kilpailut

Uusimmat