Yksi asia voi pelastaa perhe-elämän - Ohjeet yhteisen tavan luomiseen

21.07.2015 11:44 - Emma Ylistalo

Nykyisin on paljon asioita, jotka tekevät perheen kanssa olemisesta hankalaa. Sosiaalinen media ja kiire ovat vain pieni osa niistä asioista, jotka vaikuttavat perhe-elämään.

Millä sitten voimme taistella näitä asioita vastaan ja antaa perheellemme sen, mitä se ansaitsee? On todistettu, että yksi asia vaikuttaa tähän erityisesti. Syö joka päivä vähintään yksi ateria perheesi kanssa yhdessä.

Nyt saatat helposti ajatella, että perheesi tekee jo niin. Saatat olla oikeassa, mutta muista myös, että sitä hetkeä kun lapsesi syövät aamupalaansa ja sinä kiireessä tiskipöydän ääressä banaanin, ei lasketa. Asiantuntijat ehdottavat, että perheen yhteisessä ruokailuhetkessä olisivat paikalla molemmat vanhemmat. Hetki tiivistää lasten lisäksi teidän suhdettanne toisiinne puolison kanssa. Pidä poissa kaikki ylimääräiset häiriötekijät. Pitäkää puhelimet poissa ruokapöydästä ja sammuttakaa televisio.

Sillä ei ole väliä onko ruokanne yhdessä valmistettu juhla-ateria vai kotiin tilattu pizza. Se millä on väliä, on se, että jokainen perheenjäsen on yhdessä pöydän ympärillä.
Moni saattaa ajatella tilanteen olevan todella hankala järjestää. Voit silti yrittää parhaasi. Jos laitat perheen yhteisen ruokaluhetken etusijalle, voit onnistua. Älä yritä järjestää yhteistä hetkeä sopimaan lasten harrastuksien ja omien menojesi väliin, vaan toisinpäin. Sopikaa ensin yhteinen ruoka-aika ja järjestä vasta sitten muut menot sen mukaan.

Yhteiset ruokailuhetket vaikuttavat lapsiin positiivisemmin kuin harrastukset. Sillä on myös suojaava vaikutus lasten juomista ja polttamista vastaan. Se mitä lapset eniten tältä ajalta kaipaavat, on yhteinen aika vanhempien kanssa. Todistetusti se myös vähentää lasten masennusta ja syömishäiriöitä. Samalla voitte vaihtaa kaikkien kuulumiset ja hauskat tarinat. Kun yhteisestä ruokailusta tekee tavan, se luo myös vakautta ja turvallisuutta lasten elämään.

 

Lähde: Family Share


Perhepäivälliset ovat myös oivallinen hetki välittää tärkeitä arvoja lapsilleen. Lue uutinen täältä.

Kilpailut

Uusimmat