9 persoonallisuustyyppiä: Millaisella voimalla sinä vaikutat maailmaan?

25.11.2014 18:10 - Anna Hopi

Enneagrammi on hyvä työkalu omien voimavarojen ja lahjakkuuksien löytämiseen. Yhdeksän persoonallisuustyypin joukosta yksi on korostunein - oletko siis avulias huoltaja vai tehokas suorittaja?

Enneagrammmi kiteyttää yhdeksän erilaista maailmankuvaa ja erilaisia tarpeita tulla näkyväksi tässä maailmassa. Innostu ja Onnistu -valmentaja ja enneagrammiohjaaja Saija Enqvist teki blogikirjoituksen, jossa avasi syvemmälle erilaisten persoonallisuustyyppien vahvuuksia.

Voit lukea kuvaukset alta ja pohtia, mikä niistä kuulostaa sinulle ominaisimmalta. Voit myös tehdä lyhyen enneagrammitestin täältä.

Idealistinen uudistaja eli ykkönen tekee maailmasta paremman huikealla panostuksellaan omiin kiinnostuksenaiheisiinsa. He ovat vastuuntuntoisia persoonia ja haluavat tehdä asiat eettisesti oikein. On hienoa, että on olemassa ykkösihmisiä, jotka tekevät maailmastamme paremman paikan omilla teoillaan.

Avulias huoltaja eli kakkonen taas antaa upean lahjan maailmalle olemalla huomaavainen, lämminsydäminen ja ihmisrakas. He pyrkivät täyttämään muiden ihmisten toiveet omalla avuliaisuudellaan ja aidolla ystävällisyydellä.

Tehokas suorittaja eli kolmoset ovat valovoimaisia esikuvia muille. He ovat erittäin tehokkaita omilla aloillaan. He kannustavat esimerkillään muitakin menestykseen ja kunnianhimoisiin tavoitteisiin.

Luova Individualisti eli neloset ovat maailmallemme luovuuden lähde, he muuntavat tuhkan kullaksi. Neloset ovat vahvoja, moniulotteisia ja erittäin intuitiivisia ihmisiä, he jättävät oman peukalonjälkensä heille tärkeisiin asioihin. Neloset tuovat tinkimättömällä aitoudella oman jalon taitonsa kaikille jaettavaksi.

Tutkiva asiantuntija eli vitonen sen sijaan antaa maailmalle uskomattoman suuren fakta pankin, viisauden lähteen. He ovat mestareita näkemään asiat uusin ja oivaltavin silmin. Monesti vitoset tuovat meille muille viisautta, avarakatseisuutta ja suvaitsevaisuutta vaatimattoman älykkäässä paketissaan.

Uskollinen kyseenalaistaja eli kuutoset edustavat tunnollisuutta ja ihmiskeskeisyyttä. He keskittyvät ympäristössään sudenkuoppien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn. He ovat luottoystäviä. Kutoset tekevät toisten olon turvallisemmaksi ja luottamuksellisemmaksi pelkällä olemuksellaan.

Innostuva suunnittelija eli seiskat jakavat ympärilleen iloa ja innostusta. Heidän  ideansa ja seikkailunsa huomataan. Seiskat tuovat muille väriä elämään, minkä lisäksi he ovat myönteisiä ja hurmaavan energisiä. He ovat parhaimmillaan kuin “taikaliemeen” pudonneita ihmelapsia, joiden uskoa elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa.

Vahva vaikuttaja eli kasit huokuvat johtajuutta, joka luo kunnioitusta ja arvostusta ympärilleen. Heistä säteilee auktoriteettia, vaikutusvaltaa ja he menevät myös ”läpi harmaan kiven” tarvittaessa saavuttaakseen tavoitteensa. Kasit puolustavat ja suojelevat heidän lähimmäisiään omalla vahvuudellaan ja työskentelevät sellaisten asioiden piiriss,ä mihin he uskovat suurella sydämellään. Kahdeksikot ovat todellisia sankareita, jotka tuovat maailmaamme suoruutta, rehtiyttä suurella sydämellään.

Sopeutuva Rauhanrakentaja eli ysit tuovat maailmaamme harmoniaa ja diplomaattisuutta. He ymmärtävät erilaisia mielipiteitä ja ovat erittäin hyviä kuuntelemaan, muita huomioon ottavia. Heillä on rauhoittava vaikutus ympäristöönsä.

 

 

Persoonallisuutta voi määrittää myös toisenlaisella tavalla. Voit testata täältä, oletko haikea melankolikko vai kiivas koleerikko.

Kilpailut

Uusimmat