Äidit paljastavat: Asiat, jotka haluan pojalleni opettaa

01.05.2016 10:00 - Reija Saarinen

Jokainen äiti haluaa poikansa oppivan tunteiden näyttämisen jalon taidon.

Millaisia oppeja äidit haluavat pojilleen elämää varten antaa? Sen selvitti Good Housekeeping -sivusto, joka kokosi muutaman äidin mietteet yhteen.

Vastausten perusteella etenkin kunnioitusta ja hyviä tapoja pidetään arvossa.

Ole hyvä aviomies

"Kun poikani on aikuinen ja naimisissa oleva mies, haluan, että hän ymmärtää tehdä parhaansa. Ei vain itsensä vaan myös kumppaninsa vuoksi. Suhteessa on aina kaksi osapuolta, joiden molempien on otettava asioista vastuuta."

Näytä tunteesi

"Näen usein vihaa ja ärtymystä 2-vuotiaassa pojassani, jolla todettiin hiljattain kuulo-ongelmia. Hän turhautuu helposti, sillä kommunikointi tuottaa ongelmia. Haluan opettaa hänelle sen, että on oikein näyttää tunteensa, myös turhautuminen ja viha. On kuitenkin tärkeää, että oppii hyvät keinot tunteetn purkamiseen. Haluan, että hän ymmärtää sen, että on ok lyödä palloa, ei ihmistä."

Älä anna periksi

"Haluan, että poikani ymmärtää sen, että hänestä on mihin tahansa. Vaikka hänellä onkin vaikeuksia tiettyjen asioiden kanssa. On tärkeää, että hän ymmärtää sen, että periksi ei kannata antaa."

Auta kotitöissä

"Haluan, että poikani tekee osansa kotitöissä. Hän ei saa jättää kaikkea puolisonsa harteille, vaan hänen on kannettava kortensa kekoon."

Seuraa sydäntäsi

"Haluan, että poikani tekee elämässään sitä mistä hän itse pitää. Haluan, että hän seuraa sydäntään koko elämänsä ajan."

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat