Akseli Herlevi otti kantaa pihvikeskusteluun: "Liha suoraan kylmästä pannulle"

28.01.2015 09:21 - Anna Hopi

Yle uutisoi äskettäin elintarvikekehityksen pforessorin Anu Hopian tutkimustuloksista, joiden mukaan lihaa ei kannata vanhojen uskomusten mukaisesti nostaa huoneenlämpöön ennen paistamista.

Ylen uutisen mukaan tämä johtui siitä, että kylmänä kypsennetty liha koettiin testissä mehevämpänä kuin huoneenlämpöisenä kypsennetty. Julkkiskokki Akseli Herlevi painottaa, että asia riippuu hyvin paljon siitä, paistetaanko liha kotona vai ammattilaiskeittiössä.

- Ruoanlaitossa ei ole absoluuttisia totuuksia. Ammattilaiskeittiössä usein paistetaan liha suoraan kylmästä, mutta siellä myös laitteisto on sellaista, mitä kotikeittiössä ei ole. Paksupohjaisia pannuja ja sellaisia liesiä, kertoi Akseli Herlevi Iskelmälle.

- Mun käsityksen mukaan liha on pidetty huoneenlämmössä kotona siksi, että kun ihmisillä on niin kevyitä pannuja. Jos laitat siihen kylmän lihan, niin se keittyy siinä, eikä paistu. Ei pitäisi pitää yksiä totuuksia mihinkään. Molemmat tavat ovat varmasti oikein. Olen juuri ystävän luona ja hän on tehnyt riistapaistia, jonka oli ihan jäisenä laittanut uuniin. Se oli ihan hyvää.

 

Haluatko vaikuttaa siihen, miktä hengityksesi haisee? Lue täältä parhaat niksit siihen.

Kilpailut

Uusimmat