Älä kaihda riskejä! 6 asiaa, joiden tekemistä et tule katumaan

24.11.2014 10:19 - Elina Jokela

Välillä tulee oltua liian pidättyväinen, eikä ihminen uskalla olla täysin oma itsensä joka paikassa. Harjoittele hallitusti elämässäsi riskinottoa - et tule katumaan sitä.

Kun teet asiat eri tavoin kuin ennen, voit myös saavuttaa uusia asioita. Tiettyjen riskien ottaminen tuntuu pelottavalta ja kaavoihin on helppo kangistua. On tervettä ottaa riskejä - se vaikuttaa huomattavasti hyvinvointiin.

Huffington Post listasi kuusi riskiä, joita et tule katumaan.

Tee jotain yksin.

Ravintolaan tai elokuviin voi mennä välillä yksin, vaikka se tuntuisi kiusalliselta. Yksin oleminen parantaa omaa luovuutta, keskittymistä ja jopa auttaa vähentämään masennuksen riskiä.

Pyydä apua.

Avun pyytäminen on terveellistä, eikä asioita tarvitse aina käsitellä yksin. Avun pyytäminen ei tarkoita, että olisit heikko. Sitä paitsi ystävät ovat halvempia kuin terapeutti!

Puhu suusi puhtaaksi töissä.

Voi tuntua pelottavalta jakaa ideoitaan töissä muiden kuullen, mutta se on avain menestykseen. Piilottelemme omaa osaamistamme turhan takia. Ota tänään kynttilä pois vakan alta.

Lähde matkoille.

Matkan suunnittelu lisää hyvinvointia ja onnellisuutta. Lähde vaikka vähän kauemmaksikin reissuun, et tule katumaan.

Ole itsesi.

Ole rohkeasti oma itsesi kaikkine mielipiteinesi. Se lisää energisyyttä ja pystyt mihin vain. Ei tee hyvää omalle terveydelle tai ihmissuhteille esittää olevansa jotain muuta kuin mitä on.

Opettele sanomaan ei.

Monelle meistä ei-sanan sanominen on haastavaa. Sanan jälkeinen reaktio pelottaa - entä jos toinen pettyy? Ihmiset yrittävät saavuttaa liian paljon ja uuvuttavat itseään sillä vähitellen. Voit säästellä voimavarojasi kieltäytymällä

Lähde: Huffington Post

 

Paranna itsetuntemustasi neljällä vinkillä. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat