Anssi Kela löysi itsestään hikisen diskomiehen - uusi albumi ulos toukokuussa

10.04.2015 16:30 - Anna Hopi

Kela kertoi jo aiemmin Iskelmälle ottaneensa levylleen inspiraatiota muun muassa Michael Jacksonin musiikista.

Laulaja ja musiikintekijä Anssi Kela julkaisee uuden Nostalgiaa-albuminsa 15. toukokuuta ja starttaa keikat kevätkiertueella. Kymmenen uutta kappaletta sisältävä levy jatkaa Kelan tutkimusmatkaa musiikillisille juurilleen. Musiikissa on kuultavissa vaikutteita 1980-luvulta, jolloin rohkeasti uusiin asioihin tarttuva Kela eli teinivuosiaan.

Komeasti soiva ja leikittelevä albumi on syntynyt jälleen Anssin omassa kotistudiossa, jossa miehellä oli vapaat kädet toteuttaa villeimmätkin ideansa. Levyn ensimmäisenä singlenä on julkaistu levyn kanssa samanniminen single, joka on jo lähtenyt soimaan hyvin radioissa. Kappaleeseen kuvatussa videossa seikkailee Sensei Kela. Katso se alta.

- Tiesin jo edellistä levyä tehdessä, että myös seuraava albumi tulisi kulkemaan samaa polkua omaan musiikilliseen ytimeeni. Tällaista musiikkia on yksinkertaisesti liian hauskaa tehdä, jotta aikamatkan 80-luvulle olisi voinut jättää vain yhteen albumiin. Pyrkimyksenä oli tehdä oma näkemykseni täydellisestä pop-levystä ja tehdä kunniaa varhaisille sankareilleni Michael Jacksonista ja Duran Duranista lähtien. Kahden vuoden tekoprosessin aikana löysin taas itsestäni uusia puolia, muun muassa hikisen discomiehen.
 
Uusi kiertue starttaa toukokuussa Tampereelta

Edellisen levynsä jälkeen liki puolitoista vuotta täysille katsomoille ympäri Suomea esiintynyt Anssi Kela pääsee jälleen toukokuussa tien päälle bändinsä kanssa. Tällä hetkellä kevään ja kesän kiertue näyttää tältä. Lisäyksiä on kuitenkin vielä luvassa.

13.5. Tampere, Klubi
15.5. Lappeenranta, Old Cock
16.5. Jyväskylä, Jyväshovi
22.5. Järvenpää, Blackpool
23.5. Helsinki, Tavastia
27.5. Turku, Baltic Princess
28.5. Turku, Klubi
29.5. Ähtäri, Club B52
30.5. Vaasa, Ritz
13.6. Turku, Viking Grace
25.6. Himos, Iskelmäfestivaali
1.7. Ikaalinen, Sata-Häme Soi
3.7. Tampere, Tammerkosken Sillalla Juhlateltta
3.7. Karkkila, Harjufest
4.7. Turku, Ruisrock
10.7. Jyväskylä, Suomi Pop Festivaali
30.7. Kouvola, Tykkimäki
31.7. Forssa, Holjat
1.8. Kerimäki, Puruvesi Pop

Kilpailut

Uusimmat