Anssi Kela suurista nuoruuden idoleistaan: "Olivat enemmän tyttöjen juttuja"

07.05.2015 08:27 - Anna Hopi

Muusikko Anssi Kelan Nostalgiaa-albumi on täynnä vaikutteita kultaiselta 80-luvulta. Tähden suurimmat suosikit Michael Jackson ja Duran Duran kuuluvat albumilla.

- Ensimmäinen levy, jonka ikinä ostin oli Michael Jacksonin Off The Wall ja tämä oli merkittävä tapahtuma orastavassa esipuberteetissani. Olin silloin ala-asteella. Muistan kirkkaasti erään tapahtuman. Michael Jacksonin tavaramerkki oli valkoinen hanska toisessa kädessä, mikä oli paljeteilla koristettu, kertoi Anssi Kela.

- Mulla ei tietenkään ollut niin hienoa hanskaa. Huomasin talviaikaan, että kun käänsi rukkasen väärinpäin, niin siitä tulee esiin valkoinen karvavuori. Muistan, että Vihdin kirkonkylässä Niuhalan ala-asteella kuljin välitunnilla 30 asteen talvipakkasilla siten, ettei ollut toisessa kädessä hanskaa ollenkaan, ja toisessa kädessä oli se nurinpäin käännetty rukkanen. Siinä oli vahvasti Michael Jackson -vaikutetta!

Tähden tulevan albumin ensimmäinen biisi Tanssilattialla sisältää Jackson-vaikutteita. Kela muisteli keräilleensä myös aikanaan Vihdin kirkonkylässä R. Saarisen elintarvikekaupassa myytyä Michael Jackson -purkkaa.

- Niissä oli hirveän makuista purkkaa, varmaan jostain sanomalehdistä duunattua. Mutta siellä oli sellaisia kortteja, joihin meni kaikki viikkorahat. Sieltä tuli niitä samoja kortteja, niin piti ostaa aina lisää, jotta saisi setin täyteen.

Katso alta Michael Jacksonin Don't Stop 'Til You Get Enough -video.



Duran Duran kuului myös tähden suuriin nuoruuden esikuviin. Suora pastissi yhtyeen kappaleista on Nostalgiaa-levyltä löytyvä kappale Mihin tahansa (Paitsi Helsinkiin).

- Se on yksi merkittävimpiä juttuja, mikä kuuluu oman elämän sound trackiin. Olin aivan järjetön Duran Duran -fani 80-luvulla. Se on mielenkiintoista, että herkässä esipuberteetissa pojan suurimmat suosikit ovat Duran Duran ja Michael Jackson. Ne olivat enemmän tyttöjen juttuja. Päätin kuitenkin, että kun teen biisejä levylle, haluan tehdä hatunnoston Duran Duranille, kommentoi tähti.

- Lähdin tekemään selkeää pastissia. En halunnut ottaa pelkästään vaikutteita, vaan tehdä biisin, joka kuulostaisi Duran Duranilta. Mietin joka käänteessä, että miten Andy Taylor soittaisi tämän kitararaidan... Tekstittäessäkin se heijastui siihen. Kertosäkeessä luetellaan eksoottisia kaupunkeja. Vaikka teksti ei liity jet set -elämään, niin kyllä siinä haaveillaan suihkukoneella menemisestä vieraisiin paikkoihin. Pystyn näkemään tästä sen musiikkivideon, missä olen ylellisessä puvussa luksusjahdin kannella.

Katso alta Duran Duranin Rio -video.

Kilpailut

Uusimmat