Frederik pyrkii eduskuntaan: "Miljonääreiltä lapsilisät pois!"

11.02.2015 09:20 - Anna Hopi

Laulaja Ilkka Sysimetsä eli Frederik haluaisi vaikuttaa nuorten, vanhusten ja maahanmuuttajien asioihin.

Mies on hakenut eduskuntaan aiemminkin ja herättänyt paljon huomiota suorasukaisilla kommenteillaan.

- Mulla oli raju mielipide silloin kahdeksan vuotta sitten, kun olin perussuomalaisten ehdokkaana. Mulla oli tällainen teesi "Toistuviin rikoksiin syyllistyneet maahanmuuttajat postimerkki perseeseen ja ulos maasta". Se herätti kauheasti närkästystä ja huomiota. Huomasinpa eilen sisäministeri Räsäsen kommentin televisiossa, jossa hän sanoi, että "Toistuviin rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien karkotusta pitää nopeuttaa", eli juuri se mun teesini, jota ajoin jo kahdeksan vuotta sitten, kommentoi Frederik Iskelmälle.

Aikooko Reetu siis pyrkiä eduskuntaan tällä kertaa kristillisdemokraattien puolueessa?

- Enpä kerro vielä, huomenna vasta tiedän sen, kun saan vastauksen puolueesta. Mulle kelpaa periaatteessa useampikin puolue. Voin myös mennä niin sanottuna sitoutumattomana sinne, tavallaan oman linjan kulkijana. Tällaista Jörn Donner on tehnyt monina vuosina, että hän on ollut sitoutumattomana monissa puolueissa. Kyllä minäkin varmaan sitoutumattomana menen puolueeseen. Minulla on omat mielipiteeni ja asiani, joita ajan.

Frederik tyrmää täysin mahdollisuuden liittyä vihreisiin tai keskustaan. Sen sijaan mies pitää mahdollisena vaalilaulun tekemistä.

- Somessa on edelleen näitä vanhoja hyviä vaalisloganeita. Ne ovat pyörineet vuosien ajan. Teesejä en vielä kerro tässä.

Mikä olisi Reetun paikka eduskunnassa ja millaisia asioita hän haluaisi viedä eteenpäin?

- Olisin mieluiten kulttuuriministeri, kuuntelen klassista musiikkia ja olen esittänyt monenlaista musiikkia, joten siitä puolesta ainakin tiedän. Kiasmaa en puoltaisi, se on ihan höpöhöpöhommaa. Vanhustenhoitoasiat ja maahanmuuttoasiat ja opiskelijoiden toimeentulotuki kiinnostavat. Haluan myös miljonääreiltä lapsilisät pois, ne pitäisi porrastaa.

Frederikin eduskuntaan pyrkimisestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Frederik on myös hirvien suojelija. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat