Apu: Jari Sillanpää oppi suomen kielen ruotsinlaivalla!

25.05.2015 08:40 - Anna Hopi

Ruotsissa lapsuutensa viettänyt laulaja Jari Sillanpään suomen kielen taito kehittyi vasta parikymppisenä työpaikan myötä.

Tähden mukaan hänellä on aina ollut suomalainen sydän. Lapsuuden kesälomat Suomessa olivat Jari Sillanpäälle jännittävää eksotiikkaa. Sai törmätä salmiakkiin ja näki TV-mainoksia suomen kielellä. Suomen kielen hän oppi vasta täysi-ikäistyttyään, kun meni töihin ruotsinlaivalle.

Uintia harrastanut nuorukainen halusi pelastaa Suomen uintimaineen. Häntä harmitti, että Suomi ei pärjännyt kisoissa, kun taas Ruotsi voitti lähes joka tyylillä.

- Suunnittelin, että mä treenaan Ruotsissa ja kun pääsen olympialaisiin, loikkaan Suomeen ja tuon kaikki mitalit Suomelle. Sitten uinti jäi, kun lähdin musiikkialalle, mutta päätin, että voitan Euroviisut Suomelle. Sekään ei ole vielä tapahtunut, kertoi Sillanpää Apu-lehden haastattelussa.

Musiikki veikin tähden mennessään, kun kuukautta ennen tähden 20-vuotisjuhlia Seinäjoella pidettiin enemmäiset Tangomarkkinat. Jari näki kuninkaaksi valittavan Kauko Simosen Rovaniemeltä. Laivalla baarimestarina työskennellyt ja karaokea haitaksi asti veivannut Sillanpää pääsi monen sattuman kautta lauluopettaja Maija Hapuojan oppiin.

Kun Tangomarkkinat tulivat vuonna 1993, Sillanpää haki sinne mukaan. Tuolloin mies sai tangoprinssin tittelin. Vuonna 1995 onni kääntyi, ja loppu onkin tähden osalta historiaa.

Lähde: Apu

Kilpailut

Uusimmat