Apu: Jari Sillanpää selvisi koulukiusaamisesta nyrkkiensä ansiosta

22.05.2015 08:18 - Anna Hopi

Ala-asteella Jari Sillanpää koki rankkaa koulukiusaamista, joka loppui vasta kun tähti näytti kiusaajille fyysisen voimansa.

Smoolannissa Ruotsissa ala-astettaan käynyt Jari Sillanpää muistaa lapsuudestaan tärkeän hahmon, opettaja Ann-Britt Frej'n. Virallisesti Ruotsin pienimmässä koulussa oppivuosian käynyt pieni Jari koki paikan päällä koulukiusaamista.

- Ann-Britt oli mulle tärkeä ihminen. Vaikka hän vähän sulkikin silmänsä kiusaamiselta, tunsin koko ajan, että hän on mun puolella. Mä rakastin sitä, ja kyllä sekin tykkäs musta, kertoi Sillanpää Apu-lehdelle.

Sillanpää tunnettiin koulussaan pulskana finnepojkena Ludvikasta. Likinäköisenä poloisena, jota isosisko puolusti kiivaasti. SIllanpään mukaan "Sari pieksi ne kundit."

Myös äiti puolisti laulajaa. Hän auttoi pojan ja isän välissä ja pehmitti vaikeaa suhdetta. Sen lisäksi hän torjui koulukiusaajia.

- Meidän suvussa äiti on ollut se, joka sanoo: Nyt olette hiljaa! Kaikki soittaa äidille, jopa kolmekymppiset serkut, jos on jotain ongelmia. Äiti on ollut rakastettava ja rauhoittava, mutta myös tiukka.

Äiti nosti koulukiusauksen pöydälle opinahjossa ja asiasta saivat lopulta tietää kaikki. Kriisipalaverissa asiaa puitiin yhteisesti. Se ei kuitenkaan auttanut. Vasta, kun Sillanpää otti nyrkkinsä esiin ja löi erästä kiusaajaa, he lopettivat nälvimisensä.

- Se oli niin outoa. Kaikki pahiksetkin olivat odottaneet, että räjähdän.

Lähde: Apu.

Kilpailut

Uusimmat