Apulanta-rumpali muistelee vaarallista keikkamatkaa: "Auto pyöri keskellä tietä"

07.10.2015 14:20 - Anna Hopi

Apulanta-yhtye joutui jo bändin alkuaikoina vaaratilanteeseen tien päällä.

Apulannan rumpalille Sipe Santapukille ajokortin saaminen oli iso juttu.

- Se merkitsi sitä, että meillä oli keikka-autossa yksi kuski enemmän. Minulla oli ollut viikon ajan ajokortti ja mälläsin heti alkajaisiksi auton metsikköön. Tonilla ei ollut silloin vaatteita päällä, kertoi Sipe Santapukki Iskelmälle.

Toni Wirtanen muistaa tilanteen vielä kuin eilisen.

- Se oli hauska juttu. Oltiin tulossa uudenvuoden keikalta. Sipehän täyttää vuosia 22. joulukuuta. Hän on kärsinyt siitä pitkään. Sukulaiset ovat antaneet synttäri- ja joululahjat samaan aikaan, mikä on iso pettymys. Hän oli saanut tuolloin kortin ja ajelimme kotiin Turun keikalta niillä ajatuksin, että ehdimme vielä tarkistamaan Heinolan yöelämän. Siihen aikaan haaveiltiin sinkkumiehinä, että pääsisimme vaikka pussailemaan tyttöä.

Matkaan tuli kuitenkin mutka huonon radio-ohjelman takia.

- Radiossa alkoi puhumaan legendaarinen Waldo. Ohjelma oli niin huono, että ei mitään rajaa. Sipe alkoi kääntelemään radiokanavia ja hän menetti hetkellisesti ajoradan hahmotuskyvyn. Hän luuli levenevää linja-autopysäkkiä tien reunaksi ja lähti seuraamaan sitä. Vastakaarre tuli vastaan ja pyörimme keskellä Tuuloksen tietä. Vastaantulevan auton valot lähenivät, muisteli Wirtanen.

- Jouduimme tien oikeaan laitaan ja jäimme kaiteen päälle killumaan. Meikäläinen oli etupenkillä ja meillä oli kaikilla valtava hiki. Olin vaihtamassa vaatteita siinä ja ei ollut kuin kalsarit jalassa. Ei meillä ollut tietenkään mitään turvavöitä. Tuukka Temonen nukkui takapenkillä. Siitä vinkkiä kaikille kuskeille, että turvavyöt päälle - ikinä ei tiedä, koska Waldo tulee radioon.

Kilpailut

Uusimmat