Aviomies, ota onkeesi! 6 tapaa käsitellä nalkuttavaa vaimoa

26.02.2015 15:00 - Anna Hopi

Fiksu aviomies tietää, että kun naisella menee huonosti, ei ainakaan kannata todeta "Minähän sanoin".

Naiset ovat välillä kiukkuisia otuksia.  Silloin yleensä suusta purkautuu jonkin sorttista valitusta tai kuten miehet asian ilmaisevat - nalkutusta. Usein perheen uroksella on aito halu lievittää tilanteen dramaattisuutta ja kultansa olotilaa.

Se ei kuitenkaan onnistu esimerkiksi sillä, että lyö tilanteen täysin läskiksi hurtilla huumorilla. Kun nainen on hermostunut, tämä saattaa vain loukata häntä. Kuusi neuvoa toimivat aviomiehellä lähes poikkeuksetta, kun vastassa on päivänsä pilannut puoliso.

1. Ole hyvä kuuntelija. Älä siis keskity TV-vastaanottimeen tai iPhoneesi, vaan katso, kuuntele ja ymmärrä naista.

2. Älä yritä korjata ongelmaa. Nainen ei hermostuessaan välittömästi etsi ongelmaan ratkaisua, vaan hän haluaa puhua ongelmasta ja purkaa mieltää sinulle.

3. Älä sano "Minähän sanoin", vaikka tietäisit olevasi oikeassa. Nainen saattaa tässä vaiheessa haluta purra pääsi irti.

4. Tarjoa syliä tarvittaessa, mutta älä kisko nalkuttavaa naikkostasi niskalenkillä kainaloosi. Hän tulee hakemaan läheisyyttä, kun toivoo sitä.

5. Muista, ettei tässä keskustelussa ole kyse sinusta. Nainen haluaa purkaa omia tunteitaan. Vaikka häntä harmittaisi käytöksesi, säilytä tunteesi viilipyttymäisinä. Huomaat, että kun myrsky on ohi, hän kiittää sinua ymmärtämisestä. (Vaikka et olisi ymmärtänyt todellisuudessa mitään)

6. Anna hänen olla vähän aikaa yksin. Nyyhkiminen on naisellista ja se helpottaa, mutta myös tekee olon haavoittuvaiseksi. Jos naisesi haluaa olla vähän aikaa omissa oloissaan, älä seuraa perässä kuin hai laivaa. Anna hänen vetäytyä itsekseen, myrsky tyyntyy jo siinä.

Lähde: Family Share.

 

Mies, opettele käsittelemään tulista naista. Ohjeet löytyvät täältä.

Kilpailut

Uusimmat