Discon Pimeällä puolella -single kiteyttää reissumiehen elämäntyylin - katso musiikkivideo!

28.05.2015 10:03 - Anna Hopi

Discon uusi levy ilmestyy suunnitelmien mukaan syksyllä.

Laulaja Aki Erosen mukaan Discon bändiestetiikassa on aina kuulunut kasari, ja vuosikymmen tulee kuulumaan myös tulevalla albumilla. Ensisingle Pimeällä puolella antaa biiteistä jo osviittaa. Se on saanut inspiraationsa Erosen pilotin ammatista. Hän on lentänyt monta vuotta Finnairille matkustajakonetta.

- Teen toista työtäni ja reissaan ympäri maailmaa. Tässä on sellainen kehysstoori, että olen huomannut Aasiassa sen, että iltaisin siellä on aina pimeää. Suomessa on useimmiten valoisaa. Olen alkanut sanomaan, että olen täällä pimeällä puolella nyt, kun olen siellä päin maailmaa, kertoi Eronen Iskelmälle.

- Siellä on yö kun täällä on päivä ja toisinpäin. Olen huomannut levyä tehdessä, että tekstit koostuvat paljon reissumiehen maailmasta. Kun on keikkabussissa tai muuten reissun päällä, kyllä siinä on myös aina tietty yksinäisyys läsnä.

80-luvulle kurkottaminen tuntuu Erosesta luontevalta.

- Kasari on nyt taas in. Olimme aikaisemmin aikaamme edellä, ja nyt juuri ajassa kiinni. 80-luku on kuulunut meillä aina konemusavaikutteissa. Emme halua tehdä kasaria uudestaan, vaan tehdä sitä vuoden 2015 malliin.

Eronen mainitsee suureksi kasarivaikutteekseen Duran Duranin.

- Alakoululaisena kiisteltiin koululaisena siitä, kumpi on parempi KISS vai Duran Duran. Uskottavat pojat sanoivat KISS ja sanoin itse jo silloin Duran Duran. Fanitus jatkuu nykypäiväänkin asti. Aika ajoin pistän sen musaa soimaan. 90-luvulla on tehty heidän jättislovarinsa Ordinary World, joka on yksi kovimmista slovareista ikinä.

Levyä työstetään huolella kesän aikana ja se julkaistaan suunnitelmien mukaan syksyllä.

- Tehdään huolella hyvää. Sen on vuosien aikana huomannut, että jos levylle laittaa päivämäärän, että tiettynä päivänä pitää olla valmis, niin se ei ole välttämättä paras resepti, kertoi Eronen.

Kitaristi Olli Halonen ei ole tässä levyprojektsa mukana.

- Siinä on hyvä meininki. Olli totesi, että elämäntilanne ja työtilanne on se, että hän haluaa vetää happea. Sovittiin, että minä vedän tämän projektin loppuun, koska paloa musiikkiin riittää. Vanhat bändijätkät ovat lähdössä innolla messiin keikoille. Se voi tuntua oudolta, kun onkin eri mies kitarassa keikkalavalla, mutta se voi olla myös positiivinen muutos.

Katso musiikkivideo Pimeällä puolella alta.

Kilpailut

Uusimmat