Egotripin rumpalivaihdos laittoi pyörät pyörimään: "Risto potkii persuuksille"

26.02.2015 18:15 - Senni Loikala

Suosikkiyhtyeen Mikki Kauste ja Knipi kertovat, että miehistönvaihdos on saanut koko bändin uuteen vireeseen.

Egotrippi-yhtyeen miehiltä loksahtivat leuat, kun he etsivät uutta rumpalia koesoittojen avulla vuonna 2013. Paikalle saapui Vain elämää -televisiosarjan bändistä tuttu Risto Niinikoski.

- Yhtäkkiä Risto tuo oman mikrofonin ja piuhan mukaan ja sanoo: "Ettei tämä vaan jää tästä kiinni, niin minä myös laulan", sanoo kitaristi-laulaja Knipi.

Yhtye soitti Niinikosken kanssa kolme biisiä, minkä jälkeen he olisivat olleet heti valmiit ottamaan miehen mukaan riveihinsä.

- Risto oli, että paskanmarjat. Hän oli treenannut, joten soitettiin varmaan kymmenen biisiä lisää, Knipi muistelee.

Kun Niinikoski oltiin saatu kirjoille Egotrippiin, ei hänen innostuksensa osoittanut sammumisen merkkejä. Yleensä Knipi ja yhtyeen toinen kitaristi Skele olivat tottuneet laatimaan settilistat keikoille.

- Yhtäkkiä joku koputtaa oveen, Risto tulee ja sanoo: "Minä tein setin ja kävin printtaamassa sen teille", sanoo Knipi.

Risto potkii persuuksille - hyvällä tavalla

Egotripiltä ilmestyy Vuosi Nolla -albumi maaliskuussa. Kausteen ja Knipin mukaan siitä kuuluu iso kiitos myös Niinikoskelle.

- Riston innokkuus oli yksi merkittävä tekijä, miksi me saimme levyn näin nopeasti tehtyä tai pääsimme ainakin alkuun sen kanssa. Yhden ihmisen panos voi vaikuttaa siihen, kun on ollut ennen sitä kuusi vuotta katselukannalla, niin yhtäkkiä asiat menevät eteenpäin, Kauste sanoo.

Niinikosken tulo bändiin on vaikuttanut sen jäseniin positiivisesti.

- Kun on uusi mies, se potkii hyvällä tavalla persuuksille. Ja tietty innokkuus on tarttunut meihin myös ihan eri tavalla, Knipi sanoo.

 

Seuraava artikkeli: Mikki Kauste vaikeuksien jälkeen: "Egotrippi on minulle toinen perhe"

Kilpailut

Uusimmat