Elämän haastetilanteet kertovat, oletko tosiasiassa optimisti vai pessimisti! Testaa täältä

26.11.2014 09:27 - Anna Hopi

Moni saattaa ajatella ensalkuun olevansa ehdoton optimisti tai pessimisti. Tosiasiassa tämä luonteenpiirre nähdään parhaiten, kun elämä testaa meitä.

Lue alta seitsemän sellaista seikkaa ja tilannetta, joihin suhtautuminen kertoo todella paljon siitä, onko ihminen optimisti vai pessimisti. Katso kummasta kuvauksesta tunnistat itsesi kussakin kohdassa. Muista kuitenkin, että asiat ovat harvoin niin mustavalkoisia kuin luulisi.

1. Vaikeat ajat

Optimistiset ihmiset selviävät usein vaikeistakin ajoista koska he ovat edelleen uteliaita näkemään, mitä hyvää elämällä olisi vielä heille tarjota. Negatiiviset sen sijaan asettuvat uhrin asemaan ja jäävät rypemään itsesäälissä. Positiiviset ihmiset myös keskittyvät ratkomaan ongelmia. Negatiiviset puolestaan keskittyvät valittamaan niistä.

2. Luottamus

Negatiiviset ihmiset uskovat, että kaikki ovat heitä vastaan ja että kuka tahansa voi milloin tahansa puukottaa heitä selkään. Positiiviset ihmiset sen sijaan tutustuvat avoimemmin uusiin ihmisiin ja uskovat siihen, että ihmiset ovat hyviä. Positiiviset ihmiset kokevat usein kuuluvat yhteisöön - negatiiviset ihmiset sen sijaan eivät.

3. Perspektiivi

Maailmassa on toki paljon pahaa, mutta niin on myös hyvääkin. Negatiiviset ihmiset näkevät helposti asioiden nurjat, kurjat on surkeat puolet, mutta heidän on vaikea nähdä hyviä puolia. Useimmiten he suhtautuvat positiivisiinkin uutisiin sanoen "niin, mutta..."

Optimistiset ihmiset tiedostavat, mitkä asiat ovat vialla, mutta laittavat ne perspektiiviin. He ikäänkuin pitävät molemmat silmänsä auki. Negatiiviset ihmiset usein ummistavat kokonaan sen silmän, jolla voisi nähdä positiivisia asioita, koska he pelkäävät, etteivät he sitten enää muistaisi, mikä on kaikki on vialla.

4. Vertailu ja kateus

Negatiiviset ihmiset uskovat, että onni pitää kätkeä todella huolellisesti, sillä muuten se viedään heiltä. He eivät usko, että hyviä asioita riittäisi kaikille, ja niinpä he pelkäävätkin jatkuvasti omien onnenaiheidensa puolesta. He myös vertailevat jatkuvasti kaikkea omistamaansa muiden omaan ja kasvattavat kateutta, joka lopulta syö onnentunteen kokonaan.

Positiiviset ihmiset sen sijaan uskovat, että onnea riittää kaikille. Heille se ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, sillä he ovat myös valmiita tekemään töitä oman onnensa eteen. Positiiviset ihmiset uskovat, että he ovat täysin uniikkeja ja he ymmärtävät oman arvonsa. Tämän takia toisten onni ei ole heiltä pois, eivätkä he myöskään tunne yhtä voimakasta kateutta.

5. Kontrolli

Postiiviset ihmiset tekevät työtä saavuttakseen sen, mitä haluavat, mutta ymmärtävät, että kaikki ei ole heidän käsissään. Negatiiviset ihmiset sen sijaan haluavat pitää aivan pienen pienetkin yksityiskohdat käsissään ja kokevat suunnatonta ahdistusta, jos pienikin lanka karkaa heidän otteestaan.

Positiivisilla ihmisillä saattaa olla aivan yhtä kovia tavoitteita kuin negatiivisillakin, mutta silti he uskovat siihen, että elämä kantaa ja että tapahtuu mitä tahansa, lopputulos tulee olemaan positiivinen. Negatiiviset ihmiset puolestaan pelkäävät koko ajan kaikkea sellaista, joka voi mahdollisesti tulla heidän onnistumisensa tielle.

6. Juoruaminen

Negatiiviset ihmiset rakastavat puhua vanhoista, surkeista asioista. He lypsävät niillä huomiota niin pitkään kuin pystyvät. Tuolloin alkaa muista juoruileminen ja ikävien huhujen toistaminen.

Optimistit sen sijaan elävät nykyhetkessä ja haaveilevat tulevasta. He ovat usein innokkaita siitä, mitä tekevät kulloinkin ja puhuvat mielellään siitä, mitä kaikkea elämällä voi vielä olla heille tarjottavanaan.

7. Tulevaisuus

Negatiiviset ihmiset käyttävät suuremman osan ajatuspotentiaalistaan siihen, mikä saattaa mennä pieleen kuin siihen, mikä saattaa onnistua. Positiiviset ihmiset antavat itselleen luvan haaveilla ja toivoa suuria. Negatiiviset eivät siihen pysty sillä kaikki heidän aikansa menee murehtimiseen.

Optimisti kohtaa pelkonsa ja tekee sen pysäyttääkseen mitä voi. Negatiivinen ihminen keskittyy usein vain valittamaan ja lamaantuu pelosta niin, ettei uskalla edes yrittää saada aikaiseksi sitä, mitä haluaisi.

Muista myös:

Jokainen on joskus negatiivinen, mutta jos oman negaation huomaa syövän ilon tunteita, kannattaa tietoisesti alkaa harjoittamaan sitä, miten omia ajatusmalleja saisi muokattua. Tärkeintä ei olekaan se, miten suhtautuu asioihin kun niistä saa tietää ensimmäistä kertaa, vaan se, jääkö asioita vatvomaan vai yrittääkö niistä päästä yli ja selviytyä voittajana.

Jos siis kaadut, nouse ylös. Pyyhi pölyt vaatteistasi, ja jatka matkaa muistelematta kaatumistasi. Ja kun kaadut uudestaan, tee taas sama. Sillä siitähän elämässä on kyse, kaatumisesta ja ennen kaikkea siitä, että nouset aina ylös.

Lähde: Huffington Post



Nainen voi tehdä ihmeitä, jos miehellä on huono päivä. Katso täältä yksinkertaiset tavat, joilla voit parantaa kumppanisi päivää.

Kilpailut

Uusimmat