Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit on Vuoden tulokas - liikuttui lavalla kyyneliin

12.02.2016 19:15 - Anna Hopi

Vuosi 2015 oli monin tavoin Elias Kaskisen ja Päivän Sankarien juhlaa.

Kulunut vuosi on ollut häkellyttävä siihen nähden, että vuonna 2014 suuri yleisö ei vielä tuntenut yhtyettä. Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit tuntui nousevan vuoden 2015 aikana kuin puskista suoraan musiikkikentän kärkeen. Yhtye julkaisi ensisinglensä Sano se mulle vuonnna 2013 ja seuraavanakin vuonna ilmestyi kaksi singleä Pelkään koskea kadulla ja Aina minä jään, jotka saivat radiosoittoa muun muassa Iskelmä-radiokanavalla.

Yhtyeen todellinen juhlavuosi oli kuitenkin 2015, jolloin bändi löi itsensä läpi kunnolla.  23. tammikuuta Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit solmi levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa ja julkaisi Elämä lupaa mulle -esikoisalbuminsa elokuussa 2015.

Kuluneen vuoden aikana yhtye sai mediajulkisuutta erityisesti keulakuvansa Elias Kaskisen kautta. Mies on järjestänyt Le Bonkissa Helsingissä Alasti-klubia ja tuonut isot kotimaiset artistit klubihenkisissä illoissa faneja lähelle.

Kaskinen tekee tällä hetkellä myös kappaleita muille artisteille, kuten esimerkiksi Paula Koivuniemelle. Voi siis sanoa, että Vuoden tulokas -titteli on yhtyeen kohdalla monin tavoin ansaittu. Palkinto jaettiin hetki sitten käynnistyneessä Iskelmä Gaalassa Tampere-talossa.

- Haluan kertoa teille tässä vaiheessa, että minua on huijattu. Kysyin etukäteen täältä Iskelmän porukoilta, että tarvisiko lähettää videotervehdystä, koska bändi odottaa tämän illan keikkaa toisella paikkakunnalla. Sanottiin, että että tällä kertaa ei videotervehdystä tarvita, kommentoi Kaskinen palkintoa.

- Vuonna 2013 julkaisimme ekan sinkun Sano se mulle. Olimme täynnä virtaa ja toivoa. Siloin kävi niin, että Iskelmäradio oli ainoa radiokanava, joka otti sen soittoon. Niin kävi myös toisella kappaleelle Pelkään koskea kadulla.

Kaskinen liikuttui kyyneliin lavalla.

- Mietin, että kun alkaa listasijoituksia näkymään ja on isojen artistien joukossa, niin homma on isoillaan. Tuossa on Cheek ja tuossa ollaan me. Haluan sanoa, että kun tulee ensimmäinen pokaali ikinä. Nyt Tampere, nyt on hommat isoillaan.

Kuuntele alta yhtyeen debyyttilevy Elämä lupaa mulle.

 

Kilpailut

Uusimmat