Eroon stressistä 30 sekunnissa - näin muunnat tunteesi positiiviseksi

03.07.2015 12:33 - Anna Hopi

Voit testata tehoharjoitusta kotioloissa ja päästä eroon murheista alle minuutissa.

Elämän tulisi aina olla hauskaa. Näin ei kuitenkaan aina ole, kirjoittaa JP Jakonen Stressivapaa johtaja -teoksessa. Miten voisimme kaiken kiireen ja hälyn keskellä löytää mielenrauhaa huoliltamme?

Lue alta yksinkertainen harjoite, jonka avulla käännät negatiivisen tunteen positiiviseksi. Voit tehdä sen vaikka kotisohvalla.

1. Ajattele asiaa, joka huolestuttaa sinua. Se voi olla esimerkiksi taloudellinen aihe, työhön, perheeseen tai parisuhteeseen liittyvä huoli.

2. Yritä seuraavaksi nähdä, minkä jännityksen asia kätkee taakseen. Tämä voi olla esimerkiksi: "Minua huolestuttaa, ettei parisuhteemme kestä...minussa on siis parisuhteeseemme liittyvä jännitys."

3. Yritä lopulta nähdä jännityksen kääntöpuolella oleva innostus. Jännitys on usein innostusta valepuvussa. Saatat huomata, että oletkin jännitystilassa suhteestanne, koska rakastat kumppaniasi ja haluat suhteen toimivan.

 

Lähde: JP Jakonen: Stressivapaa johtaja - 52 näkökulmaa itsensä johtamiseen, henkilökohtaiseen kasvuun ja viisaaseen elämään. Basam Books, 2015.

Kilpailut

Uusimmat