Grillikuume-sarja etsii Suomen parhaita grillaajia

22.04.2015 12:45 - Anna Hopi

MTV-kanavan Grillikuume-sarjassa hikoilivat vauhdikkaan grillauksen äärellä Poppamies Marko Suksi ja Chef Santeri Vuosara.

On haastavaa valmistaa erilasia aterioita grillin äärellä. Grillikuumeen Marko Suksi ja Santeri Vuosara ovat omien sanojensa mukaan "grillijumalia", eli osaamista aiheen tiimoilta löytyy.

Miehet lähtivät kisaamaan Grillikuumeen voitosta pilke silmäkulmassa, mutta tosissaan.

- Se on veristä kisaa, nauroi Santeri.

- Kymmenen paria lähtee skabailemaan ja yksi tippuu aina pois.Katsotaan, miten äijille käy. Jännittää itseäkin, että miten se menee, heitti Marko Suksi väliin.

- Etkö sä itse muista, miten meille käy? Santeri kommentoi.

Suksen mukaan parivaljakko lähti kilpailemaan voitosta. Häntä jännittää nähdä itsensä televisiosta.

- Kameroiden läsnäolo unohtui liian helposti. Heti kun unohti linssin, niin varmasti tuli tehtyä jotain, mitä ei ehkä haluaisi. Ohjelmassa meidät tullaan näkemään sellaisina kuin me äijät ollaan...

- Siitähän tulee sitä hyvää telkkaria sitten! Huomasin kisan tuoksinassa, että otin itseni kilpailun tuoksinassa todella tosissaan. Sille saa varmasti nauraa telkkarissa, kun katselee omaa menoa. Siinä voi muistella kaikkia niitä hienoja... ja niitä kaikenlaisia muita hetkiä, kertoi Vuosara.

Miehiltä ilmestyi vastikään Kesämiesten kesäruokaa -kokkikirja, josta löytyy grillausvinkkejä joka lähtöön.

Heidän mukaansa kaverusten omat spesialiteetit täydentävät toinen toisiansa, mikä näkyy niin TV-ohjelmassa kuin kirjassakin.

Grillikuumeessa Markolla olivat hallussaan savustus ja juureva barbeque-meininki, Santeri taas toimi keittiömestarin ominaisuudessa.

- Yllätyin, ettei tullut mitään itselle tuntematonta raaka-ainetta eteen, kertoi Vuosara.

- Haaste tuli siitä, että oli koko ajan pää pölkyllä, kun piti alkaa tekemään. Samalla kello juoksi. Sehän on aika uusi tilanne, kun grillaa, että on se puoli tuntia tai tunti aikaa saada homma kasaan. Grillauksessa lähtökohta on yleensä toinen, sitä ei tehdä kiireellä.

Suomen parhaita grillaajia etsivät juontaja-kokki Pipsa Hurmerinta ja Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu huippukokki Kari Aihinen sekä Tatu Lehtovaara.

Grillikuume-ohjelma alkaa tänään 22. huhtikuuta MTV-kanavalla klo 20:05.

Kilpailut

Uusimmat