Raskas viikko takana? 10 vinkkiä selviytymiseen

14.11.2014 09:00 - Elina Jokela

Moni kärsii arjessa stressistä, eikä pääse helpolla stressin aiheuttamasta ahdingosta pois. Huffington Post listasi kymmenen hyvää vinkkiä raskaasta viikosta selviytymiseen!

Elämä on välillä sotkuista sekä ennalta-arvaamatonta. Mitään tai ketään ei saisi pitää itsestäänselvyytenä - edes keskellä kiireisintä viikkoa. Nämä vinkit ovat tärkeitä, kun tunnut hukkuvasi viikolla stressiin ja muiden vaatimuksiin.

1. Hengitä.

Jos muistamme välillä pysähtyä hengittämään, tapahtuu kaksi asiaa: Me rauhoitumme ja lakkaamme puhumasta. Me myös lakkaamme ajattelemasta liikaa.

2. Kun jotain menoja putoaa pois kalenteristasi, kysy itseltäsi tarvitsetko todella uudelleenjärjestelyä.

Jos kalenteristasi lähtee jotain pois yllättäen, tyhjiä paikkoja ei tarvitse heti täydentää. Keskity niinä hetkinä vain rauhoittumaan.

3. Älä räjähdä muille.

Tapahtui mitä tahansa, on hyvä muistaa arvostaa muita ihmisiä. On myös tärkeää rakastaa itseään sekä ihmisiä, kenen kanssa viettää aikaansa ja vaikka tekee yhdessä töitä.

4. Liiku.

Kun löydät työtuolin, jossa on mukavampi istua enemmän kuin tunti, pidä siitä kiinni. Muista silti tasaisin välein nousta ja venytellä. Ajatus kulkee sen jälkeen paremmin ja olosi on keveämpi.

5. Lopeta tapaamiset ajoissa.

Liian pitkät tapaamiset ovat tylsiä ja kaikki yrittävät väkisin peittää väsymyksen merkkejä tapaamisen lopussa. Kun pitää tapaamiset lyhyinä ja tehokkaina, pysyy kiinnostuskin yllä.

6. Tee päivässä ainakin yksi hyvä teko.

Älä tee hyvää vain pelkästään siksi, koska haluat vastapalveluksen. Tee hyvää, kun sinulla on antaa jotain hyvää. Mitä enemmän teemme hyviä tekoja muille, sitä enemmän saamme hyvää takaisin.

7. Tee jotain mieleistä itsellesi.

Sen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Voit vain pysähtyä ja antaa itsellesi aikaa hiljentymiseen omalla kotisohvalla.

8. Löydä huumori.

Vaikka elämä välillä löisi vasten kasvoja, yritä löytää siitä huumori. Kun jaat surusi ystävän kanssa, hän saa sinut piristymään. Yritä löytää aina huumoria viikosta!

9. Sano ääneen, mikä vaivaa.

Keskellä suurta stressiä yritä miettiä, mikä häiritsee ja sano se ääneen. Älä kehitä stressiä lisää vain ajattelemalla yksiksesi mahdollisia ongelmakohtia. Jakaminen auttaa, taakkaa ei tarvitse kantaa yksin.

10. Muista oma ja muiden onni.

Ole onnellinen omasta elämästäsi ja iloitse toistenkin onnistumisesta. Koskaan ei tiedä, mitä voi tapahtua. Tämän hetken arvostaminen tuottaa sinussa onnellisuuden tunteita, ja koet elämäsi mielekkäämmäksi. Luot samalla myös hyvää elämääsi lisää.

 

Lähde: Huffington Post

 

Lue liiallisen stressin merkeistä täältä. Milloin stressiin kannattaa todella kiinnittää huomiota?

Kilpailut

Uusimmat