Hän on kaikkien aikojen Iskelmä Gaala -voittaja!

15.02.2015 18:00 - Anna Hopi

Iskelmä Gaalassa jaetaan vuosittain palkintoja kotimaisen musiikin kärkinimille. Kuka on kahminut eniten palkintoja?

Laulaja Simo Silmu on voittanut Yölintu-yhtyeen kanssa ja ilman eniten Iskelmä Gaala -palkintoja. Mies yhtyeineen on kerännyt niitä yhteensä kahdeksan kappaletta.
Vuonna 2004 mies palkittiin soololevystä Kaikkea hyvää. Vuonna 2005 järjestettiin ensimmäinen fyysinen Gaala Helsingin Vanhalla yo-talolla, jossa Yölintu pokkasi Vuoden Iskelmän Mä putoan -kappaleesta, albumin Mennyttä miestä -levystä, yhtyeen ja Myydyimmän albumin palkinnot.

Seuraavana vuonna 2006 Simo Silmu palkittiin Tampere-talossa Sydänsärkyä-soololevystä Vuoden albumi -palkinnolla.  Vuotta myöhemmin vuonna 2007 Yölinnun Preussinpunaista palkittiin Vuoden Iskelmänä ja Haavoittumaton oli Vuoden albumi.

Suvi Teräsniska ja Juha Tapio ovat molemmat saaneet yhteensä kuusi palkintoa Iskelmä Gaalassa.

2008 oli Juha Tapion vuosi - mies voitti tuolloin Vuoden Iskelmä -palkinnon Kaksi puuta -kappaleella ja Vuoden albumin palkinnon Suurenmoinen elämä -levyllä. Hän oli myös Vuoden miesartisti ja palkittiin Myydyimmästä albumista. Vuonna 2011 Juha Tapion Hyvä voittaa -levy oli Vuoden albumi. Vuonna 2013 Juha Tapio oli Vuoden miesartisti.

Suvi Teräsniska nousi Iskelmän kuulijoiden huomioon vuonna 2008, jolloin hänet palkittin Gaalassa Vuoden tulokkaana. Vuonna 2010 Suvi Teräsniskan Rakkaus päällemme sataa oli Vuoden albumi ja tähti itse palkittiin Vuoden naisartistina ja viihdyttäjänä. Vuonna 2011 Suvin Pahalta piilossa oli Vuoden Iskelmä. Vuonna 2013 Suvi Teräsniskan Täydellinen elämä palkittiin Vuoden Iskelmänä.

Kilpailut

Uusimmat