Hanna Pakarinen julkaisee uuden singlen - kuuntele täältä

29.01.2016 09:02 - Anna Hopi

Hanna Pakarinen levytti esikuvansa Carolan musiikkia ja teki kappaleista oman kuuloisensa versiot.

Hanna Pakarinen julkaisee uuden singlen Herrojen kanssa pellon laidassa, joka on ensimmäinen single tänä keväänä julkaistavalta studioalbumilta. Levy koostuu Carolan tunnetuksi tekemistä kappaleista, joihin Hanna on perehtynyt vaiheittain viime vuosien aikana.

Hän on esittänyt Carolan musiikista koostuvia konsertteja ja tehnyt lopulta omannäköiset versiot tuottaja Sampo Haapaniemen kanssa. Hanna kertookin, että Carolan biisit koskettivat häntä niin paljon, että hän päätti lopulta tehdä ne omalla tavallaan, oman näköisikseen ja tuoda ne tähän päivään.

- Muulla ei ole väliä kuin, että saan laulaa niitä. Minä tarvitsen näitä lauluja, summaa artisti.

Levyllä kuuluukin Hannan oma ääni, jolla hän kertoo Carolan laulujen tarinoita hänelle ominaisella tyylillään. Hanna kertoo myös, että häntä kiehtoo Carolan rohkea, rehellinen ja totuudenmukainen musiikkimaailma.

- Carola oli vahva naisasianainen, mitä lauluihin ja sanomaan tulee, kertoo nainen.

Herrojen kanssa pellon laidassa on Hannan maaginen tulkinta ajattomasta teemasta, josta hän toteaa:

- Tämä aika tarvitsee näitä lauluja. Eivätpä ole asiat kovasti muuttuneet, kun otetaan huomioon herrojen suhde naisiin.

Single julkaistaan 29.1.2016 ja albumi ilmestyy huhtikuussa. Herrojen kanssa pellon laidassa on alun perin ruotsalainen kansansävelmä, johon sanat on tehnyt Vexi Salmi. Kappaleen ovat sovittaneet Hanna Pakarinen, Sampo Haapaniemi ja Jaakko Kääriäinen. Levynjulkaisukonsertti järjestetään perjantaina 15.4.2016 Savoy-teatterissa, Helsingissä.

Kilpailut

Uusimmat