IL: Manageri kertoo, mikä aiheutti Dingo-yhtyeen kaatumisen

18.05.2015 08:28 - Anna Hopi

Suuri yleisö muistaa Lasse Norreksen Dingo-managerina. Mies pääsi seuraamaan Neumannin ja yhtyeen villiä biletystä läheltä.

Lasse Norres toimi Dingon managerina kolmen vuoden ajan. Hän kertoo Kuunaama-kirjassaan, mitä kulisseissa tapahtui. Teoksesta selviää Iltalehden mukaan myös se, mihin suosikkibändi kaatui.

Yhtye suuntasi Dubliniin tekemään kolmatta levyään alkuvuodesta 1986. Neumann vaati yhtyeineen päästä yhteen Euroopan kalleimmista studioista. Se oli Windmill Lane Recordin Studios, jossa olivat Dingoa ennen äänittäneet maailmanluokan tähdet Rolling Stonesista U2:seen.

Dingon levynteosta ei tahtonut tulla mitään, koska bändiläisiä ei saanut ylös aamuisin valvottujen öiden jälkeen. Yhtye kulki Irlannissa kullanvärisessä, jatketussa Mercedes Benzissä, mutta ei saapunut Irlannin katsotuimman viihdeohjelman suoraan lähetykseen. Tuolloin managerikin hermostui.

- Itselleni tuli ajoittain sellainen fiilis, että jos muita ei kiinnosta, niin miksi minuakaan. En silti halunnut olla mikään kaitseva ja raivoava isäpappa, sillä sellainen asenne olisi kaatanut yhteistyön, kertoi Norres kirjassaan, ja vastaa myös kysymykseen, miksi yhtye aikanaan lopetti.

- Minä en Dingoa kusettanut, kyllä se homma kaatui ihan niiden omaan vauhtisokeuteen.

Kuuntele alta Dingon eräs rakastetuin kappale Autiotalo.

Lähde: Iltalehti.

Kilpailut

Uusimmat