Irwinin ennen julkaisematon levy löytyi - ollut unohduksissa 30 vuotta

04.03.2015 11:00 - Mikko Räsänen

Irwin Goodman äänitti levyllisen kappaleita vuonna 1983. Sen jälkeen niistä ei ole kuultu ennen tätä kevättä.

Irwinin ystävät saivat tänään mahtavia uutisia, sillä muusikko-biisintekijä Tapani Koivisto on löytänyt arkistoistaan kokonaisen levyllisen ennen julkaisemattomia Irwinin kappaleita, jotka julkaistaan albumina tänä keväänä.

- Tiesin laulujen olemassaolosta, mutta olin unohtanut asian ennen kuin ne tulivat arkistoistani vastaan, Koivisto sanoo.

Tiedotteessa löydöstä kerrotaan seuraavaa:

"Yli 30 vuoden jälkeen löytyneellä arkistonauhalla on 11 kappaletta, jotka Koivisto kuunteli läpi ja mietti, että olisi hienoa jos muutkin saisivat kuulla ne. Laulut on nyt siirretty nykymuotoon ja kuulostavat siltä, kun ne olisi juuri äänitetty. Vaikka kappaleet on tehty ja tulkittu 1980-luvun alkupuolella, ne ovat yllättävän paljon tässä ajassa kiinni. Asian pääsee jokainen toteamaan perjantaina 17.4.2015, jolloin Irwinin "Ennenkuulumattomat - Lauluja suomalaisille" -levy julkaistaan. Äänitteen julkaisuun on antanut luvan Irwinin vaimo Riitta Hammarberg."

- Vuodet 1982 ja 1983 olivat Irwinille vaikeita aikoja ja helmikuussa 1983 hänestä tuntui, että kaikki olivat hänet hylänneet, mutta minä en. Hän pyysi, että tekisin hänelle omannäköisiänsä lauluja, sellaisia ralleja, että hän laulaa ne. Minä lupasin. Parin viikon sisällä tein 11 laulua, sävelsin ja sanoitin kaikki. Irwin oli lopputuloksesta innoissaan, kun äänite oli valmis ja laulettu: 'Kobolttia!', hän totesi, muistelee Tapani Koivisto.

Kilpailut

Uusimmat